City pano

city_vizualizacije.jpg

City pano je registriran kot 3D blagovna znamka, zaščitena pri Uradu RS za intelektualno lastnino. Pano odlikujejo vrhunski design, izredna funkcionalnost in primernost za raznovrstne ambiente.

TAM-TAM oglasi

Datoteke

Radijski oglas 26 sec (.wav / 4,7MB)
Radijski oglas 8 sec (.wav / 1,5MB)

Pazi, sveža grafika! #3: Tadej Vaukman

Kot tretji v okviru cikla 'Pazi, sveža grafika' (kurator: Mednarodni grafični likovni center - MGLC) se bo v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi predstavil Tadej Vaukman z razstavo Heaven is a place on Earth.

Tadej Vaukman je fotograf v pravem pomenu besede. Živi s kamero in za fotografijo. Ljubi kaos, resnico in vsakdanjo stvarnost. Na sprehodu po mestu, med vožnjo z avtom ali kolesom, med koncertom, v domači dnevni sobi ali na obisku pri babici in dedku, vedno najde trenutek za fotografiranje gole stvarnosti. Fotografira točno to, kar gleda, brez poznejših popravkov in odvečnih komentarjev.

Serija fotografij Heaven is a place on Earth je nastala na podlagi njegovih obiskov dedka in babice v hiši, ki je zanj časovna kapsula, polna vsakdanjih stvari, ki ga vedno znova navdušijo, kot so dedkov WC v kleti, majhna dnevna soba ali potrdilo o opravljenem smučarskem tečaju. Te na videz nepovezane fotografije so vizualni ključi, s katerimi odklepa spomine na otroštvo, ki jih ob pogovorih in stikih z dedkom in babico nenehno obnavlja in neguje.

Tadej Vaukman (1984) je po osnovni šoli neuspešno obiskoval različne srednje šole in jih dokaj hitro zapustil. Začel je igrati v glasbenih skupinah, s katerimi je prepotoval Evropo. Tedaj je začel redno dokumentirati vse, kar ga je obdajalo, njegov medij pa je bil fotografija. Še vedno fotografira, zanima ga predvsem resnično in surovo življenje, kar je razvidno tudi iz njegovih del. Trenutno se predstavlja na razstavi Zini!, Sodobna zinovska produkcija v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.

Odprtje
: četrtek, 11.05.2017, ob 17:00 | Na ogled:  05. 06. 2017 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2017: MGLC (zanj: Božidar Zrinski)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

tadej_vaukman.JPG

Tadej Vaukman ~ Heaven is a place on Earth

Pazi, sveža grafika! #2: Mina Fina

Kot druga v okviru cikla 'Pazi, sveža grafika' (kurator: Mednarodni grafični likovni center - MGLC) se v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi predstavlja Mina Fina z razstavo  Za vse je pravi čas / If only for the joy of my sadness.

Mina Fina posveča posebno pozornost risbi v obliki hipnih zarisov in orisov, ko samo z nekaj potezami oriše človeško figuro, naravo ali naključne predmete iz okolice. Izrazito intimne vizualne pripovedi pogosto sklene v obliki knjige umetnika, zina, grafičnega lista, videoanimacije ali prostorske instalacije.

Projekt Za vse je pravi čas temelji na vizualni zgoščenosti prostora, ki ga avtorica oblikuje s pomočjo silhuet rastlin in človeških teles. Rastline s svojo prvinsko podobo, preprostostjo v oblikah, prepletenostjo in večplastnostjo, tvorijo v kontrastnem okolju svetlobe in senc podobo neprehodne, zaraščene in bujne krajine. Vanjo so umeščene ploskovite in prazne silhuete človeških figur, oropane detajlov, vendar s poudarjeno govorico teles v nenaravnih in zaigranih pozah. Občutek arhaične in idilične podobe rajskega vrta se razblini v kontrastu med prvobitnostjo narave, v katerem govorica človeškega telesa izraža lažen občutek zadovoljstva, poželenja in strasti.

Mina Fina (1978) je leta 2002 končala študij na Oddelku za vizualne komunikacije na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. V svojem umetniškem delu raziskuje risbo, ilustracijo, animacijo in video ter prehajanje med temi mediji, velikokrat v končni obliki prostorske instalacije. Izdala je več izvirnih avtorskih publikacij, zinov in knjig umetnika. Je samostojna grafična oblikovalka, ilustratorka in vidžejka, članica oblikovalske skupine Ee, avdio-vizualnega kolektiva Your Gay Thoughts in neformalne umetniške skupine Riso Paradiso. Trenutno se predstavlja na razstavi Zini!, Sodobna zinovska produkcija v Mednarodnem grafičnem likovnem centru.

Odprtje: torek, 04. 04. 2017, ob 17:00 | Na ogled: do 9. 05. 2017 | Ulična galerija na Vegovi. 

Nosilec projekta: TAM-TAM 

Kurator sezone 2017: MGLC (zanj: Božidar Zrinski)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

mina_fina_pazi_sveza_grafika_urska_boljkovac_30_a.jpg

Mina Fina (foto: Urška Boljkovac)

Fotogalerija

Pazi, sveža grafika! #1: Matjaž Wenzel

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi, je 7.3. ob 17ih, začelo tretjo sezono! V letu 2017 je kuratorstvo prevzel Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in odprl cikel: Pazi, sveža grafika! (Watch out! Wet print!).

Cikel se začenja z razstavo fotografa in oblikovalca Matjaža Wenzla z naslovom Men Face Down. Gre za fotografski projekt , ki zadeva raziskovanje fenomena ležeče človeške figure v javnem prostoru. Predmet projekta je raziskovanje učinka prisotnosti človeške figure v javnem prostoru, ki ne zavzema običajne vertikalne/stoječe poze, temveč se znajde v horizontalnem – ležečem stanju. Projekt Men Face Down je v stanju trajnega procesa. Vse fotografije iz serije so in bodo eksponirane s kamero velikega formata 4 x 5 inčev na črno-beli celuloidni film.

Matjaž Wenzel je avtor, rojen v Mariboru (1973), ki deluje na področju fotografije, videa in grafičnega oblikovanja. Diplomiral je na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, z diplomskim delom Leal souvenir – podoba kot spomin s pomočjo časovnega stroja. Sprva je deloval kot učitelj likovne vzgoje na številnih osnovnih in srednjih šolah; pozneje je ustanovil studio za fotografijo in grafično oblikovanje Milimeter. Za različne založbe je oblikoval številne knjige in knjižne ovitke. Svoja fotografska dela je predstavil na več samostojnih razstavah, sodeloval je tudi na številnih izbranih skupinskih razstavah.

Na odprtjusmo se srečali tudi z umetniki preteklih sezon, se poslovili od kuratorja za leto 2016 CUK Kino Šiška in predstavili Katalog »Ulična galerija LJ2016«, v katerem so zbrani utrinki, reprodukcije umetniških del in vtisi umentiškega cikla ’mimogrede’.

Odprtje: torek, 07. 03. 2017, ob 17:00 | Na ogled: do 04. 04. 2017 | Ulična galerija na Vegovi. 

Nosilec projekta: TAM-TAM 

Kurator sezone 2017: MGLC (zanj: Božidar Zrinski)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

matjaz_wenzel_urska_boljkovac_11.jpg

Matjaž Wenzel (foto: Urška Boljkovac)

Fotogalerija

Mimogrede #12: UAUU

Zadnja edicija vizualnih presenečenj v ciklu Mimogrede, uličnem razstavnem projektu, v katerem sta v letu 2016 združila kreativne moči Kino Šiška in Tam-Tam mestni plakati! Ulično galerijo na Vegovi so 24.1.2017, ob 17:00, zasedli prodorni mladi protagonisti urbane umetniške scene – kolektiv umetnikov, rokodelcev, iznajdljivcev in kreativcev UAUU - Univerzalni Atelje Uličnih Umetnosti.

Zgodba Univerzalnega Ateljeja Uličnih Umetnosti se začne leta 2014, ko se skupina prijateljev odloči in začne vseživljenjski projekt UAUU. Instinktivno je bil prostor na začetku razdeljen na dva dela, atelje in galerijo in s to ureditvijo delujejo še zdaj. Obkrožili so se z umetnostjo, ki jim sedaj predstavlja življenjski stil.

Kolektiv ustvarjalcev v ateljeju deluje v samooskrbnem okolju brez pravil in meja, s poudarkom na umetniških projektih in kreativnih rešitvah. Lotijo se vsega, kar jim pride na pot – grafike, ilustracij, fotografije, oblikovanja, arhitekture, scenografije, tekstilne umetnosti, ulične umetnosti. Mešano na žaru. Ker nikoli ne vedo, kaj jim pride na pot, se težko definirajo – organsko nastajajo. Mimogrede se bodo lotili tudi Ulične galerije. Litri kave, idejna možganska nevihta, filozofija 'delo krepi duha' in odprtost do novega, vedno prinesejo kaj zanimivega.

Galerija UAUU je med leti 2014 in 2016 omogočila prostor, organizirala, kurirala, tehnično podprla in spromovirala že več kot 30 razstav in dogodkov. V letih 2015 in 2016 so v prostoru galerije razstavljali tako mladi, še neuveljavljeni umetniki kot že uveljavljeni umetniki mlajše in srednje generacije. Prav tako so gostili nekaj tujih umetnikov, ki so v tem obdobju delovali v Ljubljani. Poleg razstav so organizirali tudi različne delavnice, učenje arhitekturnega in likovnega risanja, projekcije filmov in družabne večere.

https://www.facebook.com/UateljeUU/

Otvoritev: torek, 24. 01. 2017, ob 17:00 | Na ogled: do 27. 02. 2017 | Ulična galerija na Vegovi. 

Organizacija:
TAM-TAM in Kino Šiška.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

mimogrede_uauu_urska_boljkovac_22.jpg

Kolektiv UAUU ~ foto: Urška Boljkovac

Fotogalerija

Mimogrede #11: Neja Tomšič

V TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi se je v torek, 20. decembra, predstavila vizualna umetnica in pesnica Neja Tomšič.

V sklopu razstavnega cikla Mimogrede na Vegovi ulici predstavlja risbe iz projekta Čaj za pet, Opijske ladje, v katerem raziskuje trgovino z opijem in čajem v drugi polovici 18. in v 19. stoletju. Osrednji del projekta je pet ročno poslikanih čajnih setov za kitajski čajni obred. Vsak čajni set predstavlja eno opijsko ladjo in njeno zgodbo. Ob razstavi bodo v Ziferblatu potekali čajni obredi za skupine petih obiskovalcev, na katerih bo čaj postrežen v čajnih setih, ki prikazujejo zgodovino opijskih ladij.

NEJA TOMŠIČ je vizualna umetnica in pesnica, ki živi in ustvarja v Ljubljani. Po končanem študiju slikarstva na ALUO je svoja dela predstavljala na samostojnih in skupinskih razstavah ter bralnih dogodkih. Po akademiji je študirala na doktorskem študiju na Fakulteti za humanistčne študije, kjer je raziskovala pojav dokumentarnega filma v sodobni umetnosti pod mentorstvom Polone Tratnik in Bojane Kunst. Kot študentka je sodelovala na več mednarodnih simpozijih, med drugim na New School v New Yorku ter v galeriji John Hansard na Univerzi v Southhamptonu. Nastopala je v gledaliških predstavah Škrip Orkestra in Škrip Inc režiserke Jelene Rusjan, s katerim je gostovala na Hrvaškem, Kosovem, v Makedoniji, v New Yorku in po vsej Sloveniji. Za zadnjo ploščo Katje Šulc je ustvarila žive vizualije, s katerimi spremlja njene koncertne nastope.

http://ne-ja.tumblr.com/

Produkcija: MoTA – Muzej tranzitornih umetnosti. Projekt je podprla MOL.
Keramika: Anja Slapničar
Fotografinja: Katja Goljat
Zahvala: Ziferblat, Zisha – čajna hiša

Otvoritev: torek, 20. 12. 2016, ob 17:00 | Na ogled: do 23. januarja 2017 | Ulična galerija na Vegovi. 

Organizacija:
TAM-TAM in Kino Šiška.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

neja_tomsic_mimogrede_urska_boljkovac_19.jpg

Neja Tomšič / foto: Urška Boljkovac

Fotogalerija

Mimogrede #10: Adrijan Praznik

V TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi se bo v torek, 22. novembra, v sklopu razstavnega cikla Mimogrede, ki odstira pogled v najrazličnejšo sodobno produkcijo mlajše generacije urbanih umetnikov, predstavil slikar Adrijan Praznik s serijo del Navidezne meje, v kateri razmišlja o človeški percepciji vesolja ter njenih omejitvah.

Adrijan Praznik (1988, Ljubljana) je leta 2016 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo, pri mentorju mag. Žigi Karižu in sometorju dr. Tomislavu Vignjeviću. Prejemal je štipendijo Mestne občine Ljubljana za nadarjene študente ter prejel nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za posebne umetniške dosežke v akademskem letu 2011/2012. Razstavljal je na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini (Češka republika, Bosna in Hercegovina, Grčija, Italija, Nemčija) ter bil na rezidencah v Rigi in Berlinu.

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije ga je leta 2015 nagradilo z delovno štipendijo, namenjeno perspektivnim umetnikom. Njegova dela so del grafične zbirke Mednarodnega grafičnega likovnega centra. Živi in dela v Ljubljani. Trenutno skupaj z Andreo Knezević ter Andreasom Cesarinijem v sklopu jesenske edicije Odprtega ateljeja pripravlja razstavo v Dobri Vagi.

Otvoritev: torek, 22. 11. 2016, ob 17:00 | Na ogled: do 19. decembra 2016 | Ulična galerija na Vegovi. полотенца

Organizacija:
TAM-TAM in Kino Šiška.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

adrijan_praznik_mimogrede_urska_boljkovac_28_a.jpg

Adrijan Praznik

Fotogalerija

Mimogrede #9: Vesna Bukovec

Vizualna umetnica Vesna Bukovec v svojem delu raziskuje najrazličnejše medije, v sklopu razstavnega cikla Mimogrede pa se bo mimoidočim na Vegovi ulici predstavila z aktualno produkcijo risb, s katero podaja svoj komentar in kritiko sodobne družbene realnosti. Razstava Mimogrede - By The Way #9 bo na ogled od 25.10. do 21.11.2016.

Vesna Bukovec (1977) je diplomirala iz kiparstva in zaključila magistrski študij na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Je samozaposlena v kulturi in deluje kot samostojna avtorica ter v okviru umetniške skupine KOLEKTIVA (z Metko Zupanič in Lado Cerar). Ustvarja v različnih medijih (risba, video, instalacija) in pri tem uporablja različne postopke (raziskava, apropriacija, participacija idr.). Predstavila se je na vrsti samostojnih in skupinskih razstav v domačem in mednarodnem prostoru.

Od 18.10 do 6.11. si lahko na bližnji Židovski ulici v Ljubljani ogledate tudi umetničin video Okrožnica v sklopu urbane video galerije VideoZid 2016.

www.vesna-bukovec.net

Otvoritev: torek, 25. 10. 2016, ob 17:00 // Ulična galerija na Vegovi.

Organizacija:
Tam-Tam mestni plakati in Kino Šiška.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

mimogrede_z_vesno_bukovec_urska_boljkovac_8_a.jpg

Vesna Bukovec. Foro: Urška Boljkovac

Fotogalerija

Mimogrede #8: David Krančan

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi je tokrat v znamenju stripa! Zasedel jo je namreč stripar in ilustrator David Krančan, ki tako v teoriji kot v praksi raziskuje razsežnosti stripa kot likovnega izraza in specifike stripovske naracije. Krančan je tudi avtor plakata in celostne grafične podobe letošnjega festivala stripa Stripolisfest, ki bo potekal med 5. in 9. oktobrom na različnih ljubljanskih prizoriščih.

DAVID KRANČAN (1984, Ljubljana) je zaključil študij vizualnih komunikacij na oddelku za oblikovanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Že skoraj petnajst let je član uredništva revije Stripburger. Z Andražem Poličem sta ustvarila haiku-strip Na prvem tiru, ki je izšel leta 2008 pri Stripburger/Forum Ljubljana. 2014 je izdal strip za otroke Grdina, leto kasneje pa še stripovski album Pijani zajec, ki je na lanskem Slovenskem knjižnem sejmu prejel nagrado za najlepši slovenski strip. Oba stripa sta nastala po pripovedkah Zverinice iz Rezije. Zadnja leta lahko spremljate njegovo ilustratorsko delo na naslovnicah Dnevnikovega Objektiva. Živi in dela v bližini Kranja.

David Krančan | Format 90

Organizacija Tam-Tam mestni plakati in Kino Šiška | v sklopu Stripolisfest 2016 | 4. festival stripa.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

david_profil.jpg

David Krančan // otvoritev

Fotogalerija

Mimogrede #7: Helena Tahir

V TAM-TAM Ulični galeriji na Vegovi se konec avgusta v ciklu razstav na prostem predstavlja mlada umetnica Helena Tahir. V svojem delu raziskuje najrazličnejše medije, tokrat pa mimoidoče gledalce nagovarja  s triptihom iz najnovejše serije grafik z naslovom Obrazi.

Helena Tahir (1992) se je pred kratkim vrnila s Portugalske, kjer je na Fakulteti za likovno umetnost v Portu zaključila zadnji letnik dodiplomskega študija. Septembra 2015 je z odliko diplomirala iz slikarstva in umetniške grafike na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Zanimajo jo predvsem grafika, slikarstvo, risba in fotografija. Sodelovala je na številnih razstavah in umetniških revijah kot so Art Reveal Magazine, The Fix photography magazine in ArticulAction. Trenutno živi in dela na Jesenicah ter v Ljubljani. Kot prva ustvarjalka je od konca meseca maja umetniško delovala v okviru Odprtega ateljeja DobreVage, kjer se bo v začetku septembra predstavila tudi v sklopu razstav Umetnik na mesec.

http://cargocollective.com/helenatahir

Helena Tahir | Format 90

Otvoritev: sreda, 31. 8. 2016, ob 18:00 // Ulična galerija na Vegovi.

Organizacija TAM-TAM in Kino Šiška.

Žejo gasi Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

helena_tahir_14.JPG

Fotogalerija

Mimogrede #6: Marko K. Gavez

Na višku poletja se v Ulični galeriji na Vegovi v sklopu mesečnega razstavnega cikla Mimogrede predstavlja Marko K. Gavez, vsestranski ustvarjalec mlajše generacije.

Marko K. Gavez (1993) ustvarja z različnimi mediji, izhodišče pa je vedno ilustracija. Obiskoval je Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo, smer grafika. V zadnjih treh letih je razstavljal na različnih prizoriščih, med drugim s samostojnimi razstavami v Strupeni galeriji, Bikofeju, UAUU in placu Zelenica v tovarni Rog v Ljubljani. Sodeloval je tudi na Bienalu neodvisne ilustracije 2015. Od 19. julija se z naborom lastnih zinov predstavlja  v okviru razstavnega programa ZINE VITRINE v Dobri vagi na ljubljanski tržnici.

http://amor-anmls.tumblr.com/

Otvoritev: torek, 29. 7. 2016, ob 18:00 // Ulična galerija na Vegovi.

Organizacija TAM-TAM & Kino Šiška

a.jpg

Fotogalerija

Mimogrede #5: Matija Medved

Na prvi poletni dan je TAM-TAM Ulično galerijo na Vegovi zasedel ilustrator mlajše generacije Matija Medved, ki je kljub mladosti nase že večkrat opozoril z raznovrstnimi in drznimi risarskimi stvaritvami.

Je perfekcionist, ki uživa tudi v eksperimentiranju. Prisega na risanje z roko – od intuitivnega čečkanja do premišljenih in likovno dognanih ilustracij, polnih očarljivih nadrobnosti. V okviru Ulične galerije se predstavlja s trojico del v mešani tehniki, ki mimoidočemu gledalcu s paleto barv in motivov pričarajo občutek svobode in sproščenosti, ki pritiče poletju: »Želel sem narediti nekaj preprostega in prijetnega, nekaj kar pomiri in privabi prijetne občutke. Navdih je poletje v Ljubljani in njeni okolici.«

MATIJA MEDVED (1990) je ilustrator, ki zaključuje magistrski študij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Osredotočen je na risanje, slikanje, ilustracijo in grafično oblikovanje. Navdih za svoje delo najde v vsakdanjih izkušnjah, zabavnih naključjih in naravi, kamor rad zaide. Bil je redni sodelavec družbenokritičnega časopisa Tribuna, za katerega je leta 2013 ilustriral obsežno moderno pravljico Zmaji v banji. Zanjo je na 11. bienalu slovenske ilustracije prejel plaketo Hinka Smrekarja. Pred kratkim je ilustriral posthumno izdajo poezij Toneta Pavčka Domu in rodu ter likovno opremil preddverje Lutkovnega gledališča Ljubljana.

Njegova dela so bila razstavljena na več skupinskih razstavah, kot so Oko za oko v Narodni galeriji, Zgraf 2012 in galerija 12 HUB v Beogradu, VI. Bienale Neodvisnih 2013, 11. bienale slovenske ilustracije 2014, ALUO LLX v Jakopičevi galeriji 2015 ter na samostojni razstavi s časopisom Tribuna Zmaji v banji v Kinu Šiška in v okviru platforme LIMITED EDIT111ONS 2014. Živi in ustvarja v Ljubljani.

http://ilustratorcek.tumblr.com/

Matija Medved | Format 90

Otvoritev: torek, 21. 6. 2016, ob 17:00 // Ulična galerija na Vegovi.

Organizacija TAM-TAM & Kino Šiška 

mimogrede_matija_medved_urska_boljkovac_13.jpg

Foto: Urška Boljkovac

Fotogalerija

Mimogrede #4: Beli sladoled

Ulično galerijo na Vegovi je zasedel umetniški dvojec Beli sladoled, ki nam je ob dnevu mladosti pripravil prav poseben »sladoledarski« meni.

Beli sladoled je ime za slikarsko skupino, ki sta jo leta 2005 ustanovila akademska slikarja Miha Perne (1978) in Leon Zuodar (1977). Zase pravita, da sta slikarska brata, da se med njima preliva nekakšna slikarska motivna telepatija in podoben občutek o tem, kaj je slabo. Obema je skupna strast do slike in risbe. Izdelujeta jih dlje časa, vsak na svoj način.

Mihove slike so slastne tortice, v katerih gledalec uživa; so sočne, izdelane, polne detajlev, prepletanj, prostorov, iluzij, sanjskih podob. Njegova slikarska tehnika je brezhibna in kot sam pravi: “Sem profič, čopič držim v roki vsak dan po 8 ur.” Leonove slike priporočamo treznemu gledalcu. So kot barvni zid, v katerega težko vstopamo. Izrazito barvite, dvodimenzionalne in polne deformiranih podob, ki spominjajo na slabe računalniške grafike, risane z miško. Njegov namen ni v povezovanju klasičnega slikarstva s sodobnimi mediji, sliko že samo po sebi tretira kot skrajno sodoben medij. Za svoje slike Zuodar pravi, da so “resna zajebancija”.

Na logično vprašanje o njuni praksi, če slikata slike skupaj, odgovarjata z ne. Slikata posebej, vsak v svojem ateljeju 60 km stran drug od drugega. Vse resne odločitve o skupnih projektih sprejmeta prek telefonov.

Poleg slikarske in risarske prakse Miha in Leon od leta 2011 dalje pod imenom Beli sladoled books and zines samozaložniško izdajata tudi fanzine, knjige in podobne umetniške publikacije. Za svoje delo leta sta 2011 prejela Nagrado skupine OHO.

www.belisladoled.org

Otvoritev: sreda, 25. 5. 2016, ob 17:00 // Ulična galerija na Vegovi.

Organizacija TAM-TAM & Kino Šiška

beli_sladoled_urska_boljkovac_20_a.jpg

Foto: Urška Boljkovac

Fotogalerija

Ulični Katalog del za leto 2015!

Vse spomine preteklega leta TAM-TAMove Ulične galerije na Vegovi smo ujeli v Ulični katalog del za leto 2015. Za zanimivo, raznovrstno in barvito prvo leto so pod taktirko kuratorke Irena Kazazić poskrbeli številni umetniki – vsak je s svojo ustvarjalno tehniko mimoidočim interpretiral družbo in svet.

Ulični katalog del sta oblikovala Anja Delbello in Aljaž Vesel.

andrej_stular_mimogrede_urska_boljkovac_24.jpg

Fotogalerija

Mimogrede #3: Andrej Štular

Na treh uličnih panojih na Vegovi bo tokrat svoj vizualni svet mimoidočim predstavil Andrej Štular, samosvoj umetniški multipraktik, ki v svojem raznovrstnem ustvarjanju vseskozi ostaja zvest lastni avtorski poetiki ter raziskovalno-gverilskemu pristopu.

Andrej Štular je ustvarjalec, ki je dejaven na različnih umetniških področjih. Pri njem se dokaj enakovredno prepletajo področja ilustracije in stripa, slikarstva, kiparstva, fotografije in filma ter oblikovanja lutk in scenografij. Izdal je pet samostojnih stripovskih albumov: Lustri (2000), Kompost (2008), Živa sem! (2011), Bežimo, svet se podira! (2014), Kronike (2015). Značilno za njegovo delo je povezovanje različnih likovnih tehnik, rad pa ima tudi reciklažo. Na vsebinski ravni mu nič človeškega ni tuje - na grotesken, poetičen in ironičen način se pogosto loteva tem, ki prikazujejo psihopatologije naših življenj in prevprašujejo ustroj sodobne družbene pokrajine. Poleg razstavljanja na samostojnih in skupinskih razstavah v Sloveniji je s svojimi deli sodeloval na mnogih mednarodnih stripovskih in lutkovnih festivalih širom sveta. Za svoja dela je prejel več nagrad. Živi in ustvarja v Kranju.

Otvoritev: sreda, 20. 04. 2016, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana.

Organizacija Kino Šiška in TAM-TAM.

andrej_stular_mimogrede_urska_boljkovac_5.JPG

Fotogalerija

Mimogrede #2: Nez Pez (Neža Jurman)

V Ulični galeriji na Vegovi v okviru novega cikla razstav na prostem z naslovom Mimogrede, ki je plod sodelovanja družbe TAM-TAM in Kino Šiška, svoj vizualni imaginarij mesta mimoidočim predstavlja večmedijska umetnica mlajše generacije Nez Pez.

Za njeno ustvarjanje je značilno eksperimentiranje z različnimi tehnikami in lastnim likovnim izrazom, kar jo vodi tudi k uporabi najrazličnejših likovnih medijev. V delu, ki ga je pripravila za Ulično galerijo, fotografije, skene in računalniško obdelane motive prepleta in dopolnjuje z ročno, tudi v živo narejeno risbo, pri čemer izhaja iz specifik konkretne prostorske lokacije, obenem pa pušča procesu ustvarjanja in intuiciji prosto pot. Dana razstavna površina tako služi umetnici ne samo kot podlaga za prikaz lastnega ustvarjanja, ampak tudi kot sestavni element in izhodišče dela.

Kot pravi sama avtorica: »Mesto in ulice že posedujejo elemente, s katerimi pri svojem ustvarjanju nadalje manipuliram. Odzovem se na prostor, ki me obdaja in se prilagodim. Izhodišče mojega dela je tako introspekcija ulice kot prostora lastnega ustvarjanja.« Nez Pez na ta način raziskuje javni prostor kot prizorišče vznika in vpisa fragmentov svojega intimnega sveta, mimoidočemu opazovalcu pa prepušča svobodo lastne interpretacije.

Neža Jurman aka Nez Pez (1985) je študirala kiparstvo na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Leta 2010 je prejela univerzitetno Prešernovo nagrado in priznanje ALUO za posebne umetniške dosežke. Zanimajo jo različni mediji in zvrsti umetnosti, zato se materiali in pristopi, ki jih uporablja pri svojem delu, spreminjajo z vsakim projektom. Ustvarja na področju kiparstva, instalacij, zvočne in video umetnosti, risbe, grafike, ilustracije, ulične umetnosti in scenografije. Svoja dela je predstavila na več samostojnih in skupinskih razstavah. Živi in dela v Ljubljani.

Nez Pez | Format 90

Njeno delo si v TAM-TAMovi Ulični galeriji lahko ogledate do ponedeljka, 18. aprila 2016.

nez_pez_urska_boljkovac_14_spletka.jpg

Fotogalerija

Mimogrede #1: Nejc Franetič – Deso

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi v letu 2016 nadaljuje ustvarjanje z novim ciklom razstav, ki bodo potekale pod naslovom Mimogrede. V drugem letu prevzema program edine ljubljanske ulične galerije Center urbane kulture Kino Šiška.

Razstavni cikel Mimogrede se osredotoča na pomen mesta kot živega organizma, ki ga naseljujejo vsakovrstne kreativne prakse in različni življenjski stili, umetniki pa se z deli, razstavljenimi in tudi v živo ustvarjenimi v javnem prostoru podajajo v njegovo sooblikovanje. Mesto tako nastopa kot umetnikov atelje, umetnik kot tisti, ki opazuje, reflektira, beleži in izpostavlja, pa postane mimoidočemu sprehajalcu, obiskovalcu ali domačinu osebni vodič po mestu.

V sredo, 24. februarja 2016, se je v okviru cikla Mimogrede prvi predstavil risar in slikar mlajše generacije Nejc Franetič - Deso. Je samouk, s slikanjem in risanjem pa se ukvarja od leta 2008. Svojo prvo razstavo je pripravil leta 2010 v zapuščenem vaškem domu (»Kutičk«) v domačem kraju Dolenja vas pri Senožečah. Od takrat redno razstavlja na alternativnih prizoriščih v Sloveniji in tujini.

Nejc Franetič – Deso je za otvoritev TAM-TAMove Ulične galerije izbral triptih z naslovom Crossing my drawings, za katerega pravi, da je nastal kot rezultat sproščenega vsakodnevnega risanja. Na presečišču spontanih, surovih in nenatančno začrtanih linij z nebrzdano mladostno energijo raste novo vesolje, poseljeno s kopico detajlov, v katerih se oko brez težav izgubi. Rezultat dela je neposredna vizualna izkušnja, ki pripoveduje nešteto drobnih zgodb in se v svoji igrivosti in nepretencioznosti ne podreja nobenemu redu ali etabliranemu umetnostnemu sistemu. »Mesto mi nudi ideje za slike, risbe ter odpadni material, ki ga uporabim za ustvarjanje. Poskušam ustvarjati s čim manjšimi stroški in črpam ideje iz vsakdana ali nekega dogajanja ... Zdi se mi, da mnogo ljudi ne vidi ali pa si ne upa malo pobrskati po smeteh. Prav iz odpadnega materiala sva si s punco zgradila atelje v tovarni Rog, kamor lahko še naprej nosim kose lesa ali kake okvirje ter ta material uporabim za delo. Z enim stavkom povedano: sredstva so povsod okrog nas, le najti in uporabiti jih je treba, ni treba zapravljati za brez veze,« je o svojem ustvarjanju povedal Nejc Franetič – Deso.

Umetnik objavlja svoje risbe v domačih in tujih zinih, pojavljajo pa se tudi na naslovnicah CD-jev, na majicah ter kot tatuji. Ustvaril je tudi več stenskih poslikav. Je zaprisežen skejter, sodeloval pa je tudi pri izgradnji več ramp in skejtparkov. Njegova dela si v TAM-TAMovi Ulični galeriji lahko ogledate do nedelje, 20. marca 2016.

Nejc Franetič Deso | Format 90

Otvoritev: sreda, 24. 02. 2016, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

triptih.jpg

Fotogalerija

Irena Kazazić ~ Lakota

Hrana. Dobra hrana. Domača hrana. Zdrava hrana. Obsedenost z zdravo prehrano. Hujšanje. Diete. Prenažiranje. Hrana kot nuja. Hrana kot tolažba. Hrana za užitek. Užitkarjenje. Pomanjkanje hrane. Lakota. Vse to bo zaznamovalo prihajajočo razstavo v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi. S povečavami akvarelov s skupnim naslovom 'Lakota', se v Ulični galeriji tokrat predstavlja slikarka Irena Kazazić.

Tri razstavljene podobe z motivi hrane, ki bi jih stilsko najlažje uvrstili k pop-art umetniški izraznosti, so del serije dvanajstih akvarelov »Bon appétit!«, ki jih je umetnica ustvarila za humanitarno društvo Hrana za življenje (Food for life, Slovenia).

Irena Kazazić, rojena l. 1972 v Beogradu, je diplomirala iz slikarstva l. 2003, živi in dela v Ljubljani, aktivno se udeležuje skupinskih razstav, organizira samostojne, ter sodeluje s posamezniki, ki se ukvarjajo z uporabno platjo vizualne umetnosti (moda, glasba, književnost).

Otvoritev: petek, 29. 01. 2016, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

ug01_2016_irena_kazazic_postavitev_small.jpg

Fotogalerija

Arjan Pregl ~ Tri Brade

V sredo, 23. decembra, bomo odprli še zadnjo letošnjo razstavo v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi. Ob 17:00 nas bo ob svojem delu pozdravil priznani umetnik Arjan Pregl, ki navdušuje s slikarstvom, grafiko, ilustracijo, oblikovanjem in pisanjem.

Arjan Pregl je rojen 5. julija 1973 v Ljubljani. Leta 1998 je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani pod mentorstvom profesorice Metke Krašovec in profesorja Bojana Gorenca. Leta 2001 je na isti akademiji zaključil magistrski študij slikarstva pod mentorstvom profesorja Gorenca. Zadnji semester magistrskega študija slikarstva je obiskoval na IUP Indiana University of Pennsylvania (ZDA). Nato je vpisal magistrski študij grafike in ga pod mentorstvom profesorja Lojzeta Logarja končal leta 2004.

Delo Arjana Pregla se giblje v prepletu treh ključnih vsebin: konstruktivne kritike teorije umetnosti, humorja in politične angažiranosti, vsa tri idejna izhodišča pa se dotikajo in udejanjajo predvsem v polju slikarstva. Imel je 30 samostojnih razstav in še veliko več skupinskih doma in po svetu.

Tri podobe, ki jih je pripravil za TAM-TAMovo Ulično galerijo na Vegovi, niso vezane toliko na kraj (dandanes je svet podob globalnejši kot kdajkoli prej), ampak na čas: na čas, ko so družbene razmere zopet aktualizirale Marxa, na čas, ko se praznuje rojstvo Kristusa (in obenem, ko si religije zopet želijo močno sooblikovati družbo) in čas dobrih (kapitalističnih) mož, ki spodbujajo potrošnjo. Trije bradači torej, ki zaznamujejo čas konca decembra (in čas, ki sledi koncu zgodovine).

Otvoritev: sreda, 23. 12. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

tris.jpg

Fotogalerija

Aleksander Petric ~ Reanimacija

Aleksander Petric je umetnik številnih talentov. Poznamo ga kot odličnega snemalca, režiserja, montažerja, direktorja fotografije glasbenih videov in tudi slovenskega celovečerca (Norega se metek ogne). Nenazadnje pa je novembrski rezident TAM-TAMove ulične galerije na Vegovi tudi izvrsten fotograf.

'Reanimacija' je naslov umetnikove serije fotografij, ki si jih bomo v ljubljanski galeriji na prostem prvič lahko ogledali na otvoritvi, ki bo v petek, 27. novembra, ob 17-ih.

Kot nam je povedal, bo razstava predvsem opomnik na življenje. V sebi vsak večkrat umre, pa naj bo to čustveno, mentalno ali psihično, vendar se vedno znova pobere. Umetniku je v kritičnih situacijah prav fotografija tista točka, ki ga spodbudi in žene naprej. Motivi, ki si jih bomo lahko ogledali v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi so nastali na reki Sori, nekega letošnjega poletnega dne.

Aleksander jemlje fotografiranje kot magijo risanja s svetlobo, predanost fotografiji pa lahko opazimo tudi v dejstvu, da zadnji dve leti ni minil dan, ko ne bi posnel vsaj ene fotografije. In verjeli ali ne, prav vsake, ki jo je naredil v tem času, se spomni. Včasih je v objektiv lovil temne, črne, grde stvari, danes pa fotografira le lepe in svetle prizore. Glede na to, da se s fotografijo ukvarja že 20 let, lahko pričakujemo še enega od presežkov umetniške intervencije na prostem.

 Otvoritev: petek, 27. 11. 2015 // Vegova ulica, Ljubljana

kombinacija.jpg

Fotogalerija

Sunčan P. Stone ~ Krasni novi svet

Sunčan P. Stone je umetnik, ki je predan fotografiji in se najraje osredotoča na vse, kar je povezano s človeško kreativnostjo. Prav lahko se je že zgodilo, da ste ga srečali na koncertih, razstavah, gledaliških in plesnih predstavah, saj rad ujame tovrstne utrinke dogajanja. Umetnik, ki se sicer ukvarja s prevajanjem, večinoma znanstvenih in tudi literarnih del, se občasno rad poglobi v svoj notranji svet. Zanese pa ga tudi svet, ki ga obkroža – in nad njim ni preveč navdušen – ter s svojim delom reflektira občutke in poglede, ki jih doživlja v eni in drugi dimenziji.

V TAM-TAMovi Ulični galeriji je predstavil cikel Krasni novi svet: »Ljudje bežijo. Ljudje želijo odtod. Ljudje želijo pobegniti iz sveta, ki jih obkroža. Nekateri bežijo iz vojn, drugi iz revščine, zopet tretji pa iz represivnih političnih sistemov. Nekateri bežijo pred samim seboj. Nekaterim uspe, večini ne ...«.

Sunčan je svoje fotografije že razstavljal na več kot tridesetih samostojnih in skupinskih razstavah v Avstraliji, Avstriji, Belgiji, Sloveniji in Veliki Britaniji, poleg tega pa sodeloval tudi v umetniških projektih, ki so bili predstavljeni na Hrvaškem, v Italiji, Južni Koreji, Makedoniji in v Veliki Britaniji. Rojen je bil leta 1971 v Londonu, na Filozofski fakulteti v Ljubljani pa je študiral sociologijo kulture in umetnostne zgodovine. Več o umetnikovem delu je na voljo na spletnem mestu.

Otvoritev: petek, 30. 10. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

kombinacija_stone.jpg

Fotogalerija

Tatiana Kocmur & Eva Mlinar

Na pobudo Festivala Mesto žensk (5. - 15. oktober 2015) in v sodelovanju z Bienalom neodvisnih (9. - 27. November 2015) ter družbe TAM-TAM, sta v Ulični galeriji na Vegovi v Ljubljani razstavljali mladi ilustratorki Tatiana Kocmur in Eva Mlinar, sicer obe del nabora letošnjih avtorjev Bienala neodvisnih. Umetnici sta ob otvoritvi, ustvarjali v živo, zato smo ju lahko ujeli kar med delom.

Tatiana Kocmur prihaja iz Argentine, letos pa je diplomirala na prvostopenjskem programu slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Mlada umetnica je s svojim delom med drugim navduševala že na Festivalu neodvisne kulture in umetniške scene (BL ART) v Banji Luki, kjer se je predstavila z grafitom, lansko leto je bila povabljena na skupinsko razstavo v tovarno Rog, kjer je imela pred kratkim tudi svojo prvo samostojno razstavo z naslovom Idealno telo.

Ustvarjala bo v sožitju z univ. dipl. umetnostno zgodovinarko Evo Mlinar, ki pravkar zaključuje študij vizualnih komunikacij na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. Umetnica se poleg ilustracije posveča tudi slikarstvu, svoja dela pa je predstavila na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini. Med drugim smo jo lahko opazili v Kulturnem centru Laško, v Muzeju Krško, na gradu Lamberg, pred kratkim pa so bile njene ilustracije izbrane za “All-Poland Drawing exhibition” v Torunu na Poljskem. Poleg groteske v ilustracijo pogosto vnaša elemente kolaža, saj je zanj prav tako značilno, da skupaj sestavlja različne elemente ločenih svetov in tako ruši meje bolj kot katerikoli drug medij. Od leta 2012 snuje likovno podobo za knjige Mestnega gledališča ljubljanskega (Knjižnica MGL) ter oblikuje plakate za gledališke odre v New Yorku.

Otvoritev: petek, 25. 09. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

kombinacija_mesto.jpg

Fotogalerija

Pokojninski steber Matjaža Stražarja

Slikar Matjaž Stražar je za Ulično Galerijo izbral devet oljnih slik na črni žametni podlagi, ki prikazujejo nastajanja in minevanja tega čemur pravimo ljubezen. Reprodukcije slik je moč najti tudi v lansko leto izdani knjigi "V senci teme", kot ilustracije haikujev njegovega očeta Franceta Stražarja. Fotografije slik so delo Sunčana Stona in Gregorja Kerleta, ki je poskrbel tudi za oblikovanje razstavne kompozicije.

Cinični naslov razstave je le posledica cinične kulturne realnosti na Slovenskem. Matjaž Stražar se je po nekaterih akcijah za oživitev alternativnih galerijskih prostorov (Rog, Soteska 8) in po mnogih razstavah doma in v tujini pred nekaj leti sklenil začasno simbolično upokojiti, saj je bilo le to dejanje edina možnost za ohranitev lastne integritete; da se ni več spraševal o vrednotenju dela in pripadajočemu zaslužku.

Otvoritev: petek, 28. 08. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

kombinacija_strazar.jpg

Fotogalerija

eMe ~ Prehodi

Mirjana Batis Mea in Nuša Bernot se na domačem tržišču predstavljata z blagovno znamko eMe. Odgovorno oblikovani uporabni predmeti in izbrani kosi nakita so izdelani iz plastičnih vrečk in zagovarjajo reciklažo mišljenja, celovitost, skrb za sočloveka in okolje. Ime je skovanka iz slogana Eco for me, ki nas nagovarja k premišljenem nakupu zato predstavlja zametek trajnostnega razvoja. Avtorici verjameta, da je kompulzivno potrošništvo produkt masovne proizvodnje na eni strani in razvrednotenih kupcev, ki ne ločijo med željami in dejanskimi potrebami na drugi. Plastična vrečka tako ostaja simbol potrošništva ter samoumevnosti in predvsem izziv za njuno nadaljnje ustvarjanje.

Linije znamke eMe orisuje posebna estetska nota, ki je velikokrat izražena v črni barvi, unikatnost ter izvirnost in seveda rokodelstvo. Pri oblikovanju mini serij iščeta inspiracijo v njuni okolici, največkrat v naravi, pa tudi družbi in kulturni dediščini. Tesno sta povezani tudi s teksturami, ki so ena izmed odlik samega materiala, velikokrat pa postanejo vodilo za oblikovanje novih kolekcij. Poleg estetske povrhnjice jima je pomembna tudi funkcija oblikovanega izdelka, ki jima predstavlja izziv že pri samem načrtovanju predmeta.

Otvoritev: petek, 31. 07. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

kombinacija_eme.jpg

Fotogalerija

Goran Medjugorac ~ Sudan

Risbe so umetnikov hommage zadnjemu severnemu belemu nosorogu v divjini z imenom Sudan, katerega fotografija je aprila 2015 zaokrožila po družabnih omrežjih. Na stepi zahaja sonce in meče dolge sence. Več oboroženih moških straži nosoroga pred divjimi lovci. Nosorog se na prvi pogled ne zaveda svoje pomembnosti. Je živi spomenik človeški ničevosti. Razstava hkrati opozarja na brezmejni človekov napuh.

Otvoritev: petek, 26. 06. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

sestavljena.jpg

Fotogalerija

JSP ~ Tribalicious

JSP je oblikovalski tandem, ki ga sestavljata sestri Jelena & Svetlana Proković, ki ustvarja na področju sodobnega modnega oblikovanja.

Otvoritev: petek, 29. 05. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

kombinacija_jsp.jpg

Fotogalerija

Alen Ožbolt ~ Črne zastave

Zastava, objekt, ki se v različnih formah pojavlja že od antičnih časov kot pripomoček za signaliziranje v okviru vojaških manevrov /vexilloid/ tokrat zaživi na površini, ta pa nas skuša ogoljufati za dojemanje najpomembnejše naloge zastave – gibanja. Zato avtor naredi printe zastav, ki formalno izvirajo iz Old Glory, s tem da agresivnejšo rdečo zamenja črnina. Ta jim daje občutek organskosti, ki nadomešča plapolanje, se seseda vase, diha, obenem je to tudi radikalnejša anarhistična črna. Tematiziranje realnosti v prepletu s snovanjem nove realnosti.

"Grafika je po svojem izvoru in tradiciji 'črna umetnost'. Bellevue je pogled na svet, ki je lep. Vendar za vse oči ni kruha. Gledamo prej, gledamo zdaj in gledamo potem. Ali gledamo ven ali gledamo not? Kaj vidimo in kaj gledamo? Kaj zares vidimo in kaj zares gledamo? Živimo v svojih glavah, ali vidimo - gledamo s svojimi očmi? Naše oči sanjajo. Modernisti so rekli: je, kar je; to kar vidiš, je to kar vidiš. Danes velja ravno obratno: kar vidiš, ni to kar vidiš," razmišlja avtor razstave, Črne zastave / Black Flags, Alen Ožbolt.

Otvoritev: petek, 24. 04. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

montaza_a.jpg

Fotogalerija

Najlepše mesto na svetu

Fotografsko delo Roberta Marina in Matjaža Rušta bi najlažje lahko primerjali z mešanico punka (v glasbenem jeziku) in campa (v likovnem jeziku '80ih) stilov. Izraznost njunih fotografij je direktna, sporočilo pa ostane dovolj odprto, da se lahko gledalec vpraša dovolj splošno in morda upravičeno: zakaj je to tu, v galeriji, zakaj je to umetnost?

Ravno svežina skozi pogled objektiva dvojice avtorjev Najlepše mesto na svetu je to, kar daje celotni zgodbi, ki se jo na prvo žogo da brati tudi kot satiro, avtentičnost. Avtorja, ki prispevata k vsakodnevnemu drugačnemu vpogledu na podobe mesta Ljubljane, se ne lotevata stereotipnih turističnih prizorov prestolnice, a se jim tudi ne izogibata, le da zaradi procesa njunega ustvarjanja – gre namreč za precej bolj nekontrolirano okolje, saj so njuni posnetki post-produkcijsko večinoma neobdelani, kadrirani v 'neklasično' kompozicijo, ki smo je vajeni iz ti. 'lepe' umetnosti in koketirajo z nami na predrznejši način kot po navadi – lahko njun izbor mimoidočega gledalca zbega.

Obenem naključnost izbora ni vedno pogojena z zgodbo, ki nam jo sporoča kader, saj v njunem delu zasledimo tudi primarni klic po poenostavljenem, a ne vedno lažjem načinu dojemanja okolice.
Za Ulično galerijo sta pripravila duhovit izbor ene svojih fotografij, katerih več si lahko ogledate tudi na njunem blogu, kjer se je Najlepše mesto na svetu tudi najprej začelo javno izpostavljati.

Otvoritev: petek, 27. 03. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

kombinacija_lj.jpg

Fotogalerija

Gregor Kerle ~ Makrologija

Gregor Kerle je bil v letu 2015 hišni fotograf Ulične Galerije. Sklop njegovih avtorskih fotografij nosi naslov: Makrologija.

Otvoritev: petek, 27. 02. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

montaza_grega.jpg

Fotogalerija

Rone84

Ron Preinfalk, oziroma Rone84 navdušuje s svojo umetnostjo, prepoznaven pa je predvsem s svojimi ilustracijami ter grafiti. S prodornim umetniškim stilom je navduševal v Sloveniji, na Hrvaškem in v Nemčiji, svoj pečat pa je kot prvi ustvarjalec pustil tudi v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi. Otvoril jo je v slogu, s svojim delom pa privabil poglede številnih mimoidočih.

Rone84 | Format 90

Otvoritev: sreda, 28. 01. 2015, ob 17ih // Vegova ulica, Ljubljana

montaza_rone.jpg

Fotogalerija

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.