City pano

city_vizualizacije.jpg

City pano je registriran kot 3D blagovna znamka, zaščitena pri Uradu RS za intelektualno lastnino. Pano odlikujejo vrhunski design, izredna funkcionalnost in primernost za raznovrstne ambiente.

TAM-TAM oglasi

Datoteke

Radijski oglas 26 sec (.wav / 4,7MB)
Radijski oglas 8 sec (.wav / 1,5MB)

Nina Lang in Jošt Belhar: Virtualno

V Mergentalerjevi ulični galeriji na Tomšičevi, Layerjeva hiša skupaj z družbo TAM-TAM od septembra 2016 vsak mesec prinaša nove vsebine na glavno ulico kulturne četrti v starem Kranju. V drugi tretjini sezone so avtorji izzvani, da ponudijo vizualne odgovore na vprašanja o prihodnosti urbanega razvoja, mest in vseh nas. Od 1. aprila je Mergentalerjeva preoblečena v fotografije Nine Lang in Jošta Belharja.

Nagel razvoj telekomunikacijskih sredstev in tehnologij, širitev ter njihova dostopnost na področju vsakdanjega življenja konstituira možnosti razvoja mest prihodnosti, ki ne bodo več le stvarna, premosorazmerno se bodo selila v medmrežje, neobremenjen virtualni svet, kreiran s pomočjo binarne kode. Mnogo opravil, storitev s pomočjo telekomunikacijskih sredstev že danes poteka medmrežno, neodvisno od časa in kraja. Tehnologija briše dejanske, geografske meje mest, omogoča tele-akcijo, podaljša fizične premike do koder segajo telefonske linije ter računalniška omrežja. Rutinska opravila se prestavijo v virtualni prostor. Novi urbani trend, kazoč se v fuziji fizičnih in virtualni mest izrodi pojav novih, hibridnih mest.

Plakati prikazujejo možne virtualne realnosti, podobe abstrahiranih medmrežnih konstruktov, virtualnega mesta prihodnosti ter avatarjev, s kreacijo katerih človek deluje v virtualnem svetu. Razstavljeno so računlniško obdelane digitalne fotografije, zreducirane na določene segmente, detajle, abstrahirane in na koncu skomponirane v plakatno formo, ki služi kot ekran, medij ponazoritve možne vizualizacije virtualnega mesta. Jošt Belhar ob razstavi razmišlja: “Prihodnosti tiči za vogalom. V pričakovanju novih tehnoloških napredkov, ki bodo temeljito spremenili naš način življenja in še bolj pomembno, naš pogled na svet, čakamo in se oziramo naprej. Včasih z obupom, včasih s neusahljivim optimizmom. Vsi pa smo del te prihodnosti, vsak mora odigrati svoj del. Pustiti zgodovino, tradicije, dogme v grobu preteklosti in zgraditi nove. Dopustiti spremembe … edino stalnico v našem življenju.”

Nina Lang (1994), bivša dijakinja Srednje šole za oblikovanje in fotografijo, trenutno živi in dela med domačim Tržičem in Mariborom, kjer študira na likovnem oddelku pedagoške fakultete. Njeno življenje in ustvarjanje je močno povezano z alternativno underground sceno, v kateri se z ekipo najbolj udejstvuje s prostorskimi instalacijami, vizualno transformacijo zvočno podprtih dogodkov in dekoracijo prostora. Vedoželjna narava jo žene v raziskovanja človeške kognicije ter vpliva umetnosti na opazujoči subjekt. Najraje se izraža v kombinaciji različnih medijev, ki varirajo glede na temo in cilj, tokrat z montažo fotografij.

Jošt Belhar (1991) je rojen v Kranju in takoj prenešen v Tržič, kjer živi še danes. Po obiskovanju Osnovne šole v Tržiču, se je odločil za nadaljevanje šolanja v Ekonomski Gimnaziji Kranj. Trenutno pa je študent Informatike. S fotografijo se je začel ukvarjati pred tremi leti, kmalu pa se je potopil še v svet videja in multimedije. Dve leti nazaj pa je postal eden od ustanovnih članov Kulturno umetniškega društva Načeta paleta. Od takrat naprej aktivno sodeluje s sočlani s prinašanjem barv in mladostniške svežine v svoje domače mesto. Filantropist, anti-filozof, športnik, wannabe Batman.

Nina Lang in Jošt Belhar sta aktivna v Kulturno-umetniškem društvu Načeta paleta iz Tržiča.

Odprtje: sobota, 1. april 2017, ob 11:00 | Na ogled: do 30. aprila 2017 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

sam_0571.JPG

Nina Lang & Jošt Belhar (foto: Anita Maček za Layerjeva hiša)

Fotogalerija

Mia Mihelič: Krasni novi svet

Na Mergentalerjevi ulični galeriji nadaljujemo z vizualnimi odgovori na vprašanja o prihodnosti urbanega razvoja, mest in vseh nas. Prihodnost mest fotografinja Mia Mihelič opazuje skozi barvno nevihto, ki vpije in opozarja o prevladi nečloveškega proti človeškemu.

Grmenja, strel, vodá si ne moremo podrediti in jih uravnavati po naših željah. So nad našimi zmožnostmi, simbolizirajo našo nemoč in grozečo veličino narave. A človek vztraja. Zemlja in narava pa tudi. Mia Mihelič naslavlja ta dvoboj v razstavljeni serija digitalnih fotografij. Mihelič v umetniške fotografije vpleta znane motive iz Kranja, a občutek, da se lahko naravne katastrofe zgodijo tudi blizu nas, se zmanjša ob avtoričinih namigih, da so prikazane situacije v tako oddaljeni prihodnosti, ki je naše generacije ne bodo doživele. Da gre za čas, ko bo nebo vseh drugih barv, samo modro ne.

Avtorica ob razstavi razmišlja:

“Morda nekoč preteklost spet postane prihodnost? Je samo očiščenje sveta zgolj vizija? Mesta postajajo tesna, prenatrpana, industrijsko hladna, oblegana, mehanizirana. Prav taki z njimi postajajo tudi ljudje. Odmaknjeni od prvotnega. Se bodo mesta zopet poravnala? Kaj sledi? Je propad civilizacije del planetarnega samoočiščenja? Bodo nekoč zopet drevesa prerasla vse, kar je uspel človek v dolgih tisočletjih zgraditi? Kakšen je cikel, ki nam ga dopušča Zemlja? Ljudje smo se zagradili do te mere, da ponekod niso niti oblaki več vidni, če človek ne pogleda ravno navzgor. Najprej beton in nato vanj zasajena drevesa.”

Fotografije so nastale kot nenehno raziskovanje okolice, detajlov, svetlobe in barv. V svojem pomenu se spogledujejo z vprašanji človeškega obstoja, človekove trajnosti, smrtnosti, ustvarjalnosti, na nek način pa tudi ujetosti v tuzemeljski, človeški svet. Fotografije so narejene s pomočjo sodobne digitalne tehnologije, posnete z visokoločljivo kamero na telefonu iPhone ter dovršene z različnimi tehnikami digitalne postprodukcije.

Mia Mihelič živi in ustvarja v Kranju. Ustvarja si samostojno umetniško in podjetniško pot, na kateri fotografira, grafično oblikuje, ilustrira in modno oblikuje pod imenom Mia Mihelich Design. Opravljala je različna novinarska in reportažna dela, od leta 2009 pa sodeluje z Likovnim srečanjem Jasna, kjer razstavlja, organizira in fotografira razstave ter oblikuje tiskovine. Lanskega novembra je na fotografskem natečaju v organizaciji Urbanističnega inštituta Slovenije prejela nagrado za fotografijo „Praznih sten je zmanjkalo“ v kategoriji „Skupne vrednote moje soseske“.

Odprtje: sobota, 4. marec 2017, ob 11:00 | Na ogled: do 30. marec 2017 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

p1000611.JPG

Na sliki Mia Mihelič in Zala Vidali (foto: TAM-TAM)

Fotogalerija

Ksaver Šinkar: Zapuščina sveta

Na Mergentalerjevi hiši, kjer smo lani septembra z Layerjevo hišo odprli novo galerijsko prizorišče na ulici, nadaljujemo z razstavnim programom 2017. Letos se tematsko spuščamo v vizualna razmišljanja o prihodnosti urbanega razvoja, mest in vseh nas, živečih v procesu sprememb. Imamo razloge, da smo optimistični ali smo zazrti v nadaljnjo degradacijo našega bivanjskega okolja? Kaj pomenita futurizem in konec zgodovine danes v postresničnostnem momentu? Vizualne umetnike in fotografe sprašujemo, kako vidijo prihodnost mest.

S triptihom 'Zapuščina sveta' želi fotograf prikazati kritičen pogled na prihodnost človeštva. Plinske maske predstavljajo borbo za preživetje v vse bolj onesnaženem okolju, ki ga z megalomanskimi tovarnami umetnih materialov vse bolj uničujemo. Oblačila iz plastičnih materialov nakazujejo na enakost ljudi pred mogočno naravo, a hkrati so razlike med različnimi družbenimi sloji še vedno prisotne.

Ksaver Šinkar je mlad kranjski fotograf, ki se je po končani gimnaziji začel spoznavati z dokumentarno fotografijo in fotografijo dogodkov v kranjski regiji. Dve leti je aktivno deloval kot fotograf in kasneje kot vodja fotografske sekcije na Klubu študentov Kranj. Poleg fotografije pa se je kmalu preizkusil tudi v videu, začenjši s timelapsom o Kranju in nadaljevanju na komercialni televiziji. Ustvarjalna pot ga sedaj vodi med gibljivimi in zamrznjenimi slikami, a še vedno daje prednost fotografiji, ki je njegovo najbolj pomembno sredstvo za izražanje.

Ksaver Šinkar: Zapuščina sveta (behind the scene)

Odprtje: sobota, 4. februar 2017, ob 11:00 | Na ogled: do 28. februarja 2017 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

xaver_layer2_59.jpg

Ksaver Šinkar (foto: Anže Buh)

Fotogalerija

Skupina AS: The Large Bathroom Experience

Mergentalerjeva ulična galerija nas bo tokrat potegnila v vrtinec potrošništva, oglaševanja in nepreglednih anomalij sveta komercialnih sporočil. Pripravna tema za konec decembra, ko brezglavo norimo po velikih trgovskih centrih v upanju, da bomo našli točno tisto malenkost, ki si jo že tri božiče zapored želi naša najdražja oseba. In še bolj primerna za tišino januarskih dni, ko si želimo zgolj tega, da prazničnih želja, sloganov in reklamnih napisov ne vidimo vsaj do konca oktobra prihajajočega leta.

The Large Bathroom Experience je del projekta skrivnostne konceptualne umetniške Skupine AS, ki sta ga A. in S. poimenovali "I bo padla za vas" (I will fall for you). Projekt je parodija na kulturo oglaševanja v sodobni družbi, ki opozarja na nesmisle, s katerimi smo obkroženi na vsakem koraku. Slogane reklamnih sporočil prevajata s pomočjo spletnega prevajalnika google translate ter jih prevedene aplicirata nazaj na vizualni oglas. Zaradi neprimernega načina prevajanja so ti prevodi pogosto nepravilni in nesmiselni. A zaradi tega so tudi toliko bolj zabavni.

Skupina AS je bila ustanovljena leta 2013, od takrat se aktivno ukvarja s svojimi konceptualnimi projekti, oplemenitenimi s humorjem.

Samostojne razstave:
2015 Nova Gorica, Galerija Tir, Še gradimo za vas!
Maribor, Fotogalerija Stolp, Gradimo za vas!
Velenje, Galerija eMCe plac, Vse okus. Pol Maščoba.
2014 Ljubljana, Jalla Jalla, Metelkova mesto, I bo padla za vas

Skupinske razstave:
2016 Nova Gorica, Galerija Tir, Art of Nature

Otvoritev: petek, 23. december 2016, ob 18:00 | Na ogled: do 20. januarja 2016 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

skupina_as_1.jpg

Skupina AS (foto: Layerjeva hiša)

Fotogalerija

Matic Zorman: Find the Child

Na Mergentalerjevi ulični galeriji fotograf Matic Zorman, Layerjeva hiša in TAM-TAM pripravljajo razstavo, ki zareže še huje kot mraz. Na ulici je na ogled vizualna zgodba o deklici, ki jo avtor neuspešno išče, in zgodba o družbeni realnosti, ki jo človeštvo neuspešno spreminja.

Punčka, deklica, deklič. Štiri ali petletnica z velikimi rjavimi očmi, ki so videle grde stvari. Stvari, ki bi ji bile lahko prihranjene. Take, ki jih večina nas ne bo. Fotografija prikazuje simbolični trenutek njene zadušitve s plastičnim dežnim plaščem. Stoji v vrsti za registracijo. Begunka je, ena izmed 7000 dnevno, ki so se po Balkanski poti konec lanskega leta odpravljali v boljši svet, stran od neizogibnega.

Piše se 7. oktober leta 2015. V Preševem na makedonsko-srbski meji dežuje. Matic Zorman, fotograf in aktivist, na sprožilec pritisne le enkrat. Ujame njen pogled in trenutek, ko se čvrsto drži hladnih rešetk. Fotografija dobi največje priznanje za fotografijo na tekmovanju World Press Photo. Begunska deklica postane simbol.

Ni je vprašal niti za ime. Niti za njeno zgodbo. Ne pozna njene družine, njena preteklost in sedanjost sta mu neznana. Matic Zorman si jo želi najti, izvedeti, kdo je. Obrne se na UNHCR, Visoki komisariat ZN za begunce, išče jo preko Rdečega križa od Norveške do Srbije, povezuje se z organizacijami za iskanje sorodnikov, sprašuje med prostovoljci, na Facebooku in drugih omrežjih. Njegovo iskanje opazijo v revijah Guardian in Time, podoba punčke z velikimi očmi preplavi svetovni splet. Matic organizira akcijo Find the Child in poziva k informacijam. Je prispela, kamor je bila z družino namenjena?

Kaj bo, ko jo najde? Ko izve, kje živi? Matic pravi, da bi jo rad obiskal, jo spoznal. Jo kar objel. Želi si nadaljevanja zgodbe. Upa, da bo pozitivno. Čuti potrebo, da ji da glas, glas, ki bo govoril glasneje kot slika.

Matic Zorman je slovenski fotograf, ki se že vrsto let posveča reportažni fotografiji. Za svoje delo je prejel številne nagrade, tudi tiste najbolj referenčne. Fotografiranje je zanj učenje o življenju in življenje samo.

www.maticzorman.com

Otvoritev: petek, 19. november 2016, ob 18:30 | Na ogled: do 22. decembra 2016 | Ulična galerija - pred pragom Layerjeve hiše na Tomšičevi ulici v Kranju.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

p1060103.JPG

Prva podoba: Ob objavi iskalne akcije na spletu je fotograf Matic Zorman na svoj elektronski naslov prejel več kot 250 spam emailov in še jih prejema. Email sporočila je umestil na ozadje, ki prikazuje prostor pred registracijskim centrom v avstrijskem Spielfeldu.

Druga podoba: Fotografija begunske deklice, za katero je Matic Zorman prejel prvo nagrado v kategoriji dokumentiranje ljudi. Skupaj z Matjažem Krivcem sta bila na World Press Photo 2016 prva slovenska fotografa, izbrana med nagrajenci mednarodnega izbora.

Tretja podoba:
Poziv k akciji. Poimenujte deklico in izrazite svoje misli ob fotografiji, Matičevem iskanju in dogodkih, ki so definirali družbeno klimo zadnjega leta. Do kam je uspelo priti punčki brez identite? V zraku so želje po lepih zgodbah. Naj se končno ena piše tudi o njej.

Uroš Frelih: Ulica živi

V Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju se nam bo vsak mesec predstavil nov umetnik. Kot drugega smo pozdravili Uroša Freliha - fotografa in svobodnega umetnika iz Kranja.

Uroš nam kot popotnico k ogledu njegove razstave sporoča: kranjske ulice živijo in dihajo z mano. Z malo talenta in pozornega očesa lahko tudi ti ujameš njihovo življenje. Lepota bivanja in mestni ljudje, ulične posebnosti, dogodki in arhitektura. V mestu ti nikoli ni dolgčas.

Mladi kranjski fotograf, prisoten na večini dogodkov mesta, kjer raziskuje kompozicije, svetlobo in barvne igre, se sprašuje, kaj mu pomeni urbana fotografija?

O avtorju:

Uroš Frelih je fotograf in svobodni umetnik iz Kranja. Inspirira ga predvsem enkratnost okolja, njegovo konstantno spreminjanje in minljivost podob, trenutkov in svetlobe, ujetih v kompozicijo in večnost trenutka. Njegov dom je narava in okolica, ki ga obdaja. S pomočjo fotografije opazuje in spoznava mogočnost okolice, sebe in njegove umestitve v prostor in čas.

Likovni umetnosti, fotografiji in grafičnemu oblikovanju se je resneje začel posvečati z obiskovanjem Srednje šole za oblikovanje in fotografijo v Ljubljani, smer Umetniška gimnazija.
Fotografija zavzema velik del njegovega izražanja in delovanja v skupnosti. Predan je svojemu delu ter pravi kranjski kreativec.

Navdihuje ga konstantna sprememba in minljivost podob, večnost trenutka in enkratnost časa, ki ga zamrzne v delčku sekunde. Mogočnosti okolice, ki ga obdaja, pa ne spoznava zgolj skozi fotografijo - kot velik ljubitelj gora jo doživlja tudi na vrhovih alpskih očakov.

Je član fotografskega društva Janez Puhar v Kranju, ki se s štirimi fotografi in temo urbane fotografije na razstavi 4x10 istočasno predstavljajo v Stolpu Škrlovec.

Otvoritev: petek, 28. oktober 2016, ob 18:30 | Na ogled: do 17. novembra 2016 | Ulična galerija - pred pragom Layerjeve hiše na Tomšičevi ulici v Kranju.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

20161028_photo_matic_zorman_3136.jpg

Uroš Frelih (foto: Matic Zorman)

Fotogalerija

Jasmin B. Frelih: Drobne ideologije

V Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju se nam bo vsak mesec predstavil nov umetnik, kot prvega smo pozdravili domačina, prejemnika evropske nagrade za književnost, nominiranca za nagradi kresnik in kritiško sito, Jasmina B. Freliha. Umetnik je prvo razstavo v Ulični galeriji odprl v soboto, 24. septembra 2016, ob 11:00 uri, pred pragom Layerjeve hiše na Tomšičevi ulici v Kranju.

Pri razstavi Jasmina B. Freliha gre za premierno salvo projekta Tiny Ideologies (Drobne ideologije), ki bo raziskoval sodobno globalno krajino književnosti, umetnosti, medijev in založništva. Štirinajst kratkih zgodb se bo skušalo izviti iz svojega staromodnega bivanja na knjižnih policah in svoje bistvo razkropiti v digitalni prostor. Komunicirati po vseh kanalih. Nagovarjati vsa občinstva. Avtor zgolj kot organizacijski princip prenosa, kaprica intervencije.

Vsebina? Je v digitalnem prostoru vsebina sploh še pomembna? Ekonomija pozornosti zahteva samo tvoj klik, ne tvojega časa. Literatura ne more tekmovati s tehno-norostjo instantnih, nenehnih, neskončnih vsebin. Vsako minuto se nekje na spletu, v oblaku, v kleti nekega gromozanskega skladišča, zgradi nova knjižnica. Toda literatura ni zgolj informacija. Je tudi čutnost. Skupnost. Odnos do sveta.

Zato ne sme zbledeti niti v okoljih, ki so ji sovražna. Sodobni svet je v pretežni meri sestavljen iz izpeljav vsebine. En sam dogodek se v trenutku razkropi na milijone naprav, pred milijone oči, in se pred končno pozabo odvije še neštetokrat – na zaslonih, skozi pripoved, v spominu človeštva. Vsaka stvar generira odmeve, vsak podatek je zabeležen, ovrednoten, izpeljan znova in znova v vedno drugačnih tehnoloških in družbenih kontekstih. To je zgodba civilizacije. Tako civilizacija raste. Z izpeljavo napravimo, da nekaj zamišljenega ali danega postane dejstvo.

V projektu je zamišljenih in danih štirinajst zgodb, ki bodo z izpeljavo – prevodno, čutno, tehnično in umetniško – postale nove zamišljenosti in nove danosti, nova dejstva za nove odmeve. Razstavljene so naslovnica e-knjige Tiny Ideologies in naslovnici dveh kratkih zgodb. 8. februarja 2017 bo petnajst naslovnic viselo v neštetih strežnikih širom sveta in v galeriji Layerjeve hiše. Če si vizualni umetnik in bi želel iz zgodbe izpeljati svojo, piši avtorju na jasminbfrelih@gmail.com.

Avtor:
Jasmin B. Frelih (1986, Kranj) je avtor romana Na/pol (Cankarjeva založba, 2013), prejemnika Nagrade za najboljši literarni prvenec 2013 in Evropske nagrade za književnost 2016, in zbirke kratkih zgodb Ideoluzije (LUD Literatura, 2015). V svojih delih raziskuje obstoj posameznika znotraj čustvenih, družbenih in civilizacijskih stanj in svetov, ki ga presegajo.    

Otvoritev: sobota, 24. september 2016, ob 11:00  // Ulična galerija - pred pragom Layerjeve hiše na Tomšičevi ulici v Kranju.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

_10.jpg

Jasmin B. Frelih & Zala Vidali // otvoritev (foto: Katarina Vidic)

Fotogalerija

O Ulični galeriji v Kranju

Ulična galerija na Tomšičevi ulici v Kranju je umetniški projekt, pri katerem sta moči združili družba TAM-TAM in Layerjeva hiša. Prvi skrbijo za pestro in urbano okolje z ljubljansko TAM-TAMovo Ulično galerijo na Vegovi v Ljubljani ter drugimi družbeno odgovornimi projekti, drugi predstavljajo stičišče kulturnega in družabnega dogajanja v gorenjski prestolnici. Umetnost na ulični galeriji pred pragom Layerjeve hiše bo vsak mesec zaznamoval in predstavil nov avtor, vsak s svojim slogom in izraznostjo.

Kranjsko Ulično galerijo na Mergentalerjevi hiši sestavljajo trije plakatni panoji velikosti 2x1,4 m, na katerih bodo svoja dela javnosti predstavljali raznoliki avtorji, ki ustvarjajo v mestu, z mestom in na mejah različnih umetniških praks – kot so ilustracija, strip, slikarstvo, arhitektura in umetnost besede. Pridružili se nam bodo umetniki, ki v ustvarjanju na prostem vidijo poseben izziv, kranjsko galerijo na prostem pa bodo preoblekli v iskrive, vznemirljive in kakovostne avtorske vsebine. V Ulični galeriji postane mesto umetnikov atelje; umetnik gleda, opazuje, reflektira in izpostavlja, mimoidočim pa se tako ponudi kot osebni vodič po mestu.

Lokacija: 

mergentalerjeva.jpg
Mergentalerjeva (foto: Layerjeva) --> Layerjeva hiša, Tomšičeva 32, Kranj

STRINJAM SE

Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje

Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.