V Galeriji Na mestu v Kranju razstava ilustracij Marije Prelog

V Galeriji Na mestu, za katero skrbita Layerjeva hiša in Mesta občina Kranj boste lahko občudovali rože, ki slavijo ime mesta Kranj. Vabljeni na odprtje razstave Marije Prelog: Na kranjskem vrtu, ki bo v soboto, 19. 5., ob 18. uri pred Mestno knjižnico Kranj.

Galerijo Na mestu sestavljajo TAM-TAMovi plakatni panoji, ki so postavljeni v obliki pop-up razstavišča. Mestna občina Kranj in Layerjeva hiša sta pop-up razstavišče uporabili za izpostavitev aktualnih vsebin. Tokratna razstava na mestnih plakatih se navezuje na svetovni dan čebel.

Spočijte si oči ob ulični razstavi ilustracij mojstrice Marije Prelog. Morda mimo pribrenčijo kranjske čebelice, v vsakem primeru in ob vsakem vremenu pa nas bo Marija na delavnici po odprtju naučila izdelovati papirnate čebele. Na medenem popoldnevu se bodo predstavili tudi nekateri čebelarji s svojim medom!

Marija Prelog je akademska slikarka, ilustratorka in grafična oblikovalka, avtorica številnih ilustracij za knjige, priročnike, strokovna dela, slikanice, pesniške zbirke in monografije. Na njeni delovni mizi nastajajo poučne in humorne podobe iz vsakdanjega življenja, najraje pa ilustrira naravo in njene prebivalce. Izjemna ilustratorka, cenjena in priznana tudi v tujini, ustvarja v tradicionalni tehniki svinčnika in akvarela ter kot edina avtorica v Sloveniji v tehniki kirigami izdeluje avtorske živali (avtorske izrezanke in zloženke iz papirja).