Natečaji Tresk #11: Naj glasbeni plakat

Zmagovalec kategorije za najboljši plakat glasbenega dogodka je Ljubo Bratina s plakatom za dogodek od:vod x CIRKULACIJA 1.

Festival Tresk vsako leto odpre natečaje za najbolj kreativna in inovativna dela na področju oblikovanja podobe albumov, oblikovanja in oglaševanja dogodka ter fotografije s koncertnih prizorišč, klubskih odrov in zaodrja. Že drugo leto zapored je v plakatni kategoriji sodeloval tudi TAM-TAM Inštitut, saj takšna povezovanja spodbujajo promocijo vizualne umetnosti in plakatov samih.

Žirija v sestavi Rina Barbarić, Maruša Račič, Nejc Prah, Tamara Mateša (za TAM-TAM Inštitut) in Jan Kmet (zmagovalec Tresk #10) je o nagrajenem plakatu zapisala: “Zmagovalni plakat s svojim ekspresivnim likovnim jezikom prepričljivo zajame vzdušje dogodka, ki ga predstavlja. Večplastnost in raznolikost elementov, povezanih v dobro kompozicijo, se vežeta v močno estetsko celoto. Analogna likovna tehnika podobe ustvarja izgled, ki je rahlo degradiran, pa vseeno svež, atraktiven na pogled in poln zanimivih detajlov. Prav tako vizualija odlično deluje v seriji s še enim plakatom za soroden dogodek.” 

Avtor plakata: Ljubo Bratina

Zmagovalec kategorije najboljšega plakata prejme nagrado v obliki dvajsetih plakatnih mest, vključno s tiskom, ki jo podeljuje TAM-TAM Inštitut. Poleg tega bo njegovo delo, poleg zmagovalcev ostalih kategorij, objavljeno v reviji Outsider. V živo pa si boste plakat lahko ogledali jeseni na razstavi natečajev festivala Tresk v galeriji DobraVaga.

Odlični plakati so žiriji povzoričili težko delo, zato je kar šestim plakatom namenila posebno omembo. Kratek intervju z zmagovalcem, obrazložitev odločitve in posebne omembe žirije ter razširjen slikovni material najdete na spletni strani Radia Študent, vse prijavljene plakate pa tukaj.