Pazi, sveža grafika! #4: LEALUDVIK

LEALUDVIK (foto: Urška Boljkovac)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi se nadaljuje. V ciklu Pazi, sveža grafika! (Watch out! Wet print!) se pod kuratorstvom MGLC Ljubljana predstavlja dvojec LEALUDVIK. Na ogled do 3.7.2017. Vabljeni!

In the waters on Leviathan je alternativna verzija projekta I would go poof!, le gozd zamenja za morje in močneje zagrize v okultistično simboliko. »I would go poof,« je Charles Manson z nasmehom na obrazu odvrnil na vprašanje sodnika o načrtih ob morebitnem pogojnem izpustu. Predpostavka o človeku kot svobodnem bitju je zabloda. Živimo v strahu, neskončni rutini, nemoči. Ujeti smo v odprtem zaporu. Svoboda je iluzija. Zaradi vseh naporov je človekova želja po svobodi, pogojnem izpustu, izhodu ali vsaj prehodu v drugo stanje vse pogostejša. Večina zato išče magično rešitev —> izginiti brez sledu: poof!

Foto: Urška Boljkovac

LEALUDVIK sta Lea Jelenko in Matjaž Komel. Pri delu pretežno uporabljata fotografijo in sekvence videa, kar pogosto prepletata z ilustracijo in grafiko. V videu in fotografiji dokumentirata intimne performanse in rituale. Njuna umetniška praksa se napaja iz eksploracije telesa, seksualnosti, okultizma, žanrov true crime in horror.

Odprtje razstave LEALUDVIK (foto: Urška Boljkovac)

Lea je diplomirala na oddelku za tekstilstvo in grafiko na ljubljanski Naravoslovnotehniški fakulteti, smer grafične in interaktivne komunikacije. Aktivno deluje na področju videa in grafičnega oblikovanja ter s partnerjem soustvarja projekt LEALUDVIK. Matjaž je diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, smer vizualne komunikacije. Ukvarja se tudi z grafičnim in modnim oblikovanjem.

Mina Fina (foto: Urška Boljkovac)

Odprtje: torek, 06.06.2017, ob 17:00 | Na ogled:  03. 07. 2017 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2017: MGLC (zanj: Božidar Zrinski)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Tadej Vaukman (foto: Urška Boljkovac)