Pazi, sveža grafika! / Watch out! Wet print! #8: Nejc Korenič

V ljubljanski Ulični galeriji na Vegovi, ki jo v letu 2017 TAM-TAM soustvarja z Mednarodnim grafičnim likovnim centrom, je do 6. 11. 2018 na ogled razstava Nejca Koreniča ‘Vsi moji heroji so pozabljeni’.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi se nadaljuje. V ciklu Pazi, sveža grafika! (Watch out! Wet print!) se pod kuratorstvom MGLC Ljubljana predstavlja Nejc Korenič.

Nejc Korenič (1987) se s svojim avtentičnim ustvarjalnim slogom posveča raziskovanju in odkrivanju kulturne zgodovine vizualnega izražanja ter razmišljanju o umetnosti, ki je namenjena duhovnemu uživanju, dojemanju sveta in osebnim užitkom. Navdihujejo ga stare kulture, ljudska izročila, pripovedke, legende, običaji, ohranjena ali pozabljena folklora.

Nejc Korenič (foto: Urška Boljkovac)

Njegove risbe, grafike, zine, ilustracije in tetovaže zaznamujejo arhaične podobe s pridihom mistične moči rituala in tradicije izražanja stanja človeškega duha v odnosu do drugih živih bitij in narave, zato se s še posebno strastjo ukvarja s permanentnimi poslikavami človeške kože. Tetoviranje dojema kot poslednji otok ljudskega izražanja, na katerem se združi osebna želja naročnika z umetelno obrtniško spretnostjo mojstra.

Odprtje razstave Nejca Koreniča (foto: Urška Boljkovac)

Odprtje: četrtek, 05.10.2017, ob 17:00 | Na ogled:  06. 11. 2017 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2017: MGLC (zanj: Božidar Zrinski)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Več fotografij z odprtja razstave.

Tektonik (foto: Urška Boljkovac)