Ajda Fortuna: Gorenjsko kulturno – kolesarska pot

Slika: (izrez) Ajda Fortuna

V sklopu skupinske razstave Hiša ilustracij 2018, ki jo pripravlja Layerjeva hiša, bomo v torek, 5. 6. 2018, ob 18. uri, v kranjski Ulični galeriji odprli novo razstavo. Ajda Fortuna se bo predstavila z ilustriranim kolesarskim vodnikom po kulturnih znamenitostih Slovenije.

Ajda Fortuna bo omogočila ogled razstave tudi kolesarjem. Njim je namreč namenila Ilustriran kolesarski vodnik po kulturnih znamenitostih Slovenije, dokončan konec lanskega leta. Na razstavi nas bo nagovorila Gorenjska pot.

Ajda Fortuna je l. 2016 magistrirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. ​Navdihuje jo estetika prostora ter okolice, ki jo pogosto preučuje s pomočjo kolesa kot gibalnega medija. Za Mestni muzej Ljubljana je pripravila ilustracije otroštva ki so na ogled na novi stalni razstavi ‘Ljubljana. Zgodovina. Mesto.’ in ilustracije za vodnik po isti razstavi, ilustrirala in oblikovala je vodnik po razstavi Srednjeveška Ljubljana in Industrija prihaja! ter mdr. ilustrirala Izgubljene načrte Plečnikove hiše ter ilustracije za ljubljansko izdajo zemljevida Use it.