• Aktualno
  Ulična galerija MB, Židovska ulica,
  15. 7.–15. 8.

  UGMB: Sanja Ajdišek – Evropa in bik

  Vrečka iz porcelana, volovski komat in podboj vrat so del prostorske postavitve »Povabilo na iniciacijo (Evropa in bik)«

  Več
 • Aktualno
  Figovec,
  2. 8.–1. 9. 2022

  Enfants terribles

  TAM-TAM Inštitut je h kuriranju razstave povabil oblikovalca in umetnika Primoža Zorka, prejemnika vrste nagrad za plakate, ki so zaradi svojega nekonvencionalnega oblikovanja bili pogosto deležni nerazumevanja, neodobravanja in burne debate.

  Več
 • Aktualno
  Vegova ul., Ljubljana,
  26. 7.–22. 8. 2022

  UGLJ // Luka Rep: SAMO-NADZOR

  Pojav video nadzora v javnem prostoru ni nov koncept, vendar ta s povečanim številom tako občinskih kot zasebnih videonadzornih kamer dobiva nove razsežnosti.

  Več
 • Aktualno
  Layerjeva hiša, Kranj,
  10. 6.–13. 8. 2022

  UGKR: CUTOUT – Krik iz tišine (KAOS 2022)

  Festival kolaža CUTOUT je prvi kolažni projekt v Ukrajini. Cilj festivala je promovirati kolaž kot sestavni del sodobne umetnosti.

  Več
 • Vegova ul., Ljubljana,
  28. 6.–25. 7. 2022

  UGLJ: Manca Žitnik – Zunaj / Znotraj

  Koliko različnih ključev, izkaznic, kartic in vstopnic potrebujemo vsak dan, da lahko prosto prehajamo po javnem prostoru? Avtorica Manca Žitnik je v obdobju dveh mesecev opazovala in beležila vse ‘ločnice’ med javnim prostorom v zasebni lasti ter občim javnim prostorom.

  Več
 • Figovec, Ljubljana,
  1. 7.–31. 7. 2022

  Študenti za strpnost

  Razstava Študenti za strpnost izhaja iz odmevnega projekta Strpnost svetovno priznanega hrvaškega oblikovalca Mirka Ilića ter je plod uspešnega mednarodnega sodelovanja štirih evropskih univerz.

  Več
 • Ulična galerija Maribor, Židovska ul.,
  17. 6.–16. 7. 2022

  UGMB: Miha Šubic – Astronavt gre na večerjo

  Na večerji se zberejo astronavt in njegovi prijatelji;
  Peščena ura se obrne, vampir se v špagete zvrne.
  Skrivni gost prihaja, vprašanje identitete ostaja.

  Več
 • Vegova ul. Ljubljana,
  31. 5.–27. 6. 2022

  UGLJ: Hannah Koselj Marušič: LULAT ME!

  Projekt LULAT ME! avtorice Hannah Koselj Marušič opozarja na problematiko neenakosti med moškimi in ženskami v možnostih opravljanju ene najosnovnejših bioloških potreb v javnem prostoru.

  Več
 • Plakatna mesta po Ljubljani,
  20. 5.–30. 5. 2022

  KipAktiviti II. / Intervencije študentk kiparstva v javni prostor

  Proces afirmacije kiparstva poleg izobraževanja in ustvarjanja nujno vključuje različne načine komunikacije in prezentacije. KipAktiv je ustvarjalni projekt študentk podiplomskega študija kiparstva ALUO, ki se zavzemajo za izboljšanje položaja kiparstva, področja, ki je danes pri nas deficitarno, ter za krepitev nivoja kritike, produkcije, odkupov in naročil.

  Več
 • Plakatna galerija Figovec,
  3. 6.–30. 6. 2022

  BIOFILIJA II

  V sodelovanju s platformo Poster Territory vam v TAM-TAMovi plakatni galeriji Figovec predstavljamo 2. del mednarodne razstave plaktov Biofilija.

  Več
 • Figovec, Ljubljana,
  29. 4.–31. 5. 2022

  Razstava nagrad Brumen

  V sodelovanju s Fundacijo Brumen v plakatni galeriji TAM-TAM predstavljamo prejemnike nagrad Brumen, najboljše oblikovalske projekte zadnjih dveh let.

  Več
 • Vegova ul. Ljubljana,
  26. 4.–31. 5. 2022

  UGLJ: Teja Gregorič – To ni politično

  Razstavljene fotografije Teje Gregorič obeležujejo mestne predele Ljubljane, kjer so se več kot dve leti odvijali protivladni protesti. Poglavitni predeli, kot so Trg Republike, Prešernov trg, Kongresni trg ter Slovenska in Tivolska cesta, so strateške točke, kjer so potekali shodi.

  Več
 • Židovska ul., Maribor,
  6. 5.–6. 6. 2022

  UGMB: Miha Horvat – DOKUMENT ŠT. 8 / POETIČNI ARHIVI

  Poetični arhivi so kolekcija, ki se neprestano razvija in dopolnjuje. V njih se arhivirajo različne institucije, materiali, umetniška dela, intimni predmeti, tuje gradivo, fotografije.

  Več
 • Layerjeva hiša, Kranj,
  6. 5.–4. 6. 2022

  UGKR: Dorotea Dolinšek, TerraPort – Infographics [pH]

  Skoraj vsaka tehnologija ali storitev, razvita za radikalno okolje vesoljskega potovanja, se je izkazala za mejnik tudi na našem planetu. Avtorica Dorotea Dolinšek je projekt TerraPort zasnovala navdihnjena z najnovejšimi prizadevanji astrobiologije in scenarijev teraformiranja v vesoljski industriji kot izjavo o paradigmi radikalne skrbi za druge, za živali, rastline, ljudi in planet kot celoto.

  Več