• Aktualno
  Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana
  29.9.–26.10.2023

  Kinodvor je mestni kino! Že 15 let.

  Razstava predstavlja izbor vizualnih komunikacij in plakatov Kinodvora, ki so nastali v prvih petnajstih letih delovanja Javnega zavoda Kinodvor.

  Več
 • Aktualno
  Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  1.–28. 9. 2023

  Prenovljena Ljubljana: Skupaj pišemo zgodbe najlepšega mesta

  Preobrazba glasila Ljubljana, osrednjega informatorja o življenju in delu v Mestni občini Ljubljana, je dokazala, da so edina stalnica našega življenja spremembe, ki jih ustvarjamo skupaj.

  Več
 • Aktualno
  Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  1.–29. 9.

  UGLJ // Borut Bučinel: Naselitev

  Triptih »Naselitev« je serija fotografij, ki jo je avtor ujel v objektiv nekega jutra na plaži. V njih se pred nami odvije varljivo preprost prizor, ki bi lahko bil iz dokumentarnega filma. Konji se hladijo v vodi. Fantje brcajo žogo. Kader prečka mlado dekle …

  Več
 • Aktualno
  Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor,
  2. 9. 2023–5. 10. 2023

  UGMB // Barnabás Neogrády-Kiss: Samookvirjanje, Neznano 1–2

  Barnabas Neogrady-Kiss je prejemnik velike nagrade Capa in rezidenco Akademie Schloss Solitude. Sodeloval je na skupinski razstavi v muzeju Ludwig ter se predstavil na dveh samostojnih razstavah v galeriji Inda.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  24. 8.–21. 9. 2023

  UGKR // Andrej Polukord: Leseni kipi (Kranj Foto Fest)

  Andrej Polukord (1990) živi med Vilno in Dunajem ter se ukvarja s slikarstvom, instalacijo, performansom, fotografijo in video umetnostjo. V svojih delih s humorjem, fizičnimi pustolovščinami in pripovedovanjem zgodb v ospredje postavlja teme iz vsakdanjega življenja, ekologije ter odnosa med človekom in naravo.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  28. 7.–31. 8. 2023

  UGLJ // Tomi Rihtar: “Igrišče”

  Triptih Igrišče je fotomontaža avtoportretov, ki jih avtor v post produkciji združuje in sestavlja v nove kompozicije.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana
  7. 7.–31. 8. 2023

  ALUO: Letterform Explorers

  Projekt (s področja uvajanja pristopov na raziskovanju utemeljenega kurikula z naslovom) Letterform Explorers je odziv na aktualne raziskovalno-eksperimentalno naravnane tipografske prakse na področju izobraževanja oblikovanja črkovnih vrst. Poudarek kurikula je na razvoju veščin in krepitvi znanj za oblikovanje črkovnih form, vzpostavitvi lastnih ustvarjalnih pristopov in izdelavi orodij, ki omogočajo nekonvencionalno tipografsko oblikotvorje.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  30. 6.–27. 7. 2023

  UGLJ // Jovana Đukić in Maša Pušnik: Kolektivka

  Avtorici želita z delom na igriv način raziskati odnos med človekom in posledicami vsakodnevnih dejanj, ki kljub temu, da se včasih zdijo majhna in nepomembna, vplivajo na tok življenj vseh ter na občutek pripadnosti celoti. Tvorjenje skupnosti umetnici vidita kot sposobnost vsakega posameznika, da sočloveku v ključnem trenutku poda roko.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  29. 6.–10. 8. 2023

  UGKR // Ela Leko in Leo Subanović: V prehodu – zapuščeni tekstil, nove metode (BIEN)

  Vse v naši galaksiji je osredotočeno na sonce. Umetnika na rezidenci sta skozi Prehod prikazala sonce kot objekt, ki nas napaja, okoli katerega se vrti naš planet. Zemljevid sonca so ljudje dolga leta uporabljali kot pomoč na potovanjih.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor,
  17. 6.–31. 8. 2023

  UGMB // Siniša Labrović: Zaščita

  Avtor aktualne razstave, Siniša Labrović, je rojen leta 1965 v Sinju na Hrvaškem. Z vizualno umetnostjo in performansom se je začel ukvarjati leta 2000. Trenutno živi in dela v Berlinu.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  31. 5.–22. 6. 2023

  UGKR // Viktorija Vuković, Antun Mlakić, Teodora Kumanudi, Anja Aleksić: Rojstvo

  Umetniško delo z naslovom Rojstvo je nastalo kot rezultat sodelovanja med študenti univerz v Beogradu in Zagrebu v sklopu umetniške rezidence BIEN 2023. Tekstilna instalacija na treh plakatih simbolizira bistvo, ki se skriva v vsakem posamezniku in nagovarja k preporodu.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  2.–29. 6. 2023

  UGLJ // Teja Gregorič: Mali kmet v Ljubljani

  Avtorica se skozi fotodokumentiranje življenja na kmetiji Novak v Savljah sprašuje o vlogi malega kmeta v Ljubljani.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  2. 6.–6. 7. 2023

  ALUO: Triumf človeške neumnosti. Vojna žarišča, 2023

  Razstava plakatov je rezultat študijskega projekta magistrskih študentk in študentov smeri Grafično oblikovanje na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede (UL FDV).

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor
  6. 5.–3. 6. 2023

  UGMB // Dino Julius & Luka Hrgović: Slice of Life, 2019

  »Slice of Life« je nagrajen kratek znanstveno-fantastični film, ki se poklanja priljubljenemu znanstveno-fantastičnemu žanru 80-ih let.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  5. 5.–1. 6. 2023

  “Kdo bo pa pol plakate dizajniru?” Razstava plakatov Srednje šole za oblikovanje in fotografijo Ljubljana

  Srednja šola za oblikovanje in fotografijo Ljubljana, bolj znana kot Oblikovna, je ustanova s skoraj 80-letno tradicijo, ki vse od leta 1946 vzgaja generacije bodočih likovnih ustvarjalcev v objemu Plečnikovih Križank v samem srcu mesta Ljubljana. V ustvarjalnem okolju Križank so se v desetletjih mojstrile generacije najžlahtnejših slovenskih likovnih (in drugih) ustvarjalcev, kar potrjuje tudi število njihovih prejemnikov Prešernove nagrade.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  5. 5.–1. 6. 2023

  UGLJ // Metod Blejec: Valovanje skozi skupnostno in trajnostno

  Valovanje: Vizualni dnevnik vode je fotografska razstava mednarodno priznanih fortografov agencije NOOR Images iz Amsterdama, ki je to pomlad na ogled v Galeriji Jakopič. Zasnovana je v prizadevanju opozoriti na vseobsegajoči pomen vode za človekovo življenje, obstoj našega planeta in razvoj civilizacije, zato želi razstava zavedanje velikega pomena vode za ohranjanje okolja prakticirati tudi skozi bolj trajnosten način njene produkcije.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  21. 4.–20. 5. 23

  UGKR // Tomaž Zajelšnik: Vapor(wave) [O]

  Serija črno-belih fotografij vapor(wave) se je porodila kot refleksija avtorjevih čustev ob nastopu globalne pandemije Covid-19.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  18. 4.–4. 5. 2023

  Razstava plakatov natečaja Dan brez zavržene hrane

  Z natečajem za najboljše plakate ob dnevu brez zavržene hrane sta Lidl Slovenija in TAM-TAM Inštitut s partnerji pozvala oblikovalce k zasnovi družbeno odgovornih plakatov, ki bodo ozaveščali o problematiki zavržene hrane in spodbujali k pozitivnim spremembam.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  28. 3.–15. 4. 23

  UGKR // The Miha Artnak: Pollutism

  (Naj)novejši projekt umetnika The Mihe Artnaka, svetovno znanega slovenskega umetnika, imenovan Polutizem je umetnost, ki prerašča meje. Mejo dojemanja, mejo sprejemljivega, mejo sprenevedanja, tudi mejo samokritike.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  24. 3.–28. 4. 2023

  UGLJ // Agate Lielpētere: Kdo bo hranil mačko, medtem ko naju ni?

  Ljudje smo, čeprav nekateri radi trdijo nasprotno, čredne živali. Za duševno stabilnost smo – vsaj do neke mere – odvisni od družbenih interakcij. Vendar je v kriznem stanju na kocki veliko več kot naša psihična vzdržljivost. Zanašamo se na znanje, preskrbljenost in izkušnje drug drugega.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor
  18. 3.–7. 4. 2023

  UGMB // Miha Horvat: Dialog

  GT22 je za ulično galerijo v Mariboru razvil cikličen kuratorski princip, po katerem vsak umetnik, ki se samostojno predstavi v tekočem razstavnem letu, izbere poljubnega avtorja ter tako postane kustos razstave v prihajajočem letu.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  14. 3.–6. 4. 2023

  Plakati mednarodnih avtorjev 15. natečaja Plaktivat // Krvodajalstvo

  Razstava predstavlja mednarodni izbor plakatov, prijavljenih na 15. mednarodni natečaj Plaktivat – Krvodajalstvo. Namen natečaja je bil spodbujanje in ozaveščanje o pomenu darovanja krvi. Natečaj je potekal v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije, ki so pripravili izbor plakatov za tokratno, že 3. edicijo razstave.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  7. 3.–27. 3. 2023 

  UGKR // Marjan Šorli in Urška Ogorevc: Paviljon v Kranju, 1953

  Na Mergentalerjevi ulični galeriji Layerjeve hiše in Inštituta TAM-TAM odpiramo razstavo projekta šestih študentov Fakultete za arhitekturo Univerze v Ljubljani: Matica Barloviča, Tite Urh, Luka Tomažiča, Mihe Jereba, Joana Pérez Barriosa in Nicolása Gajón Marquésa, ki so pod mentorstvom prof. Jurija Sadarja in asistentke Ane Kreč pripravili študijo na temo Arhitektura in skupnost [O].

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana
  28. 2.–23. 13. 2023

  UGLJ // Marija Klun: Monkey Suit

  »Monkey Suit« je po urbanem slovarju uniforma, ki jo dnevno nosimo na delovnem mestu. Uniforma je lahko zgolj formalna oprava v okviru dogodka kot tudi oprava, ki zakriva identiteto pri ilegalnih dejanjih. Predstavlja tudi oblačilo, ki si ga ne želimo nositi, vendar se na ljubo drugih prilagodimo situaciji.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul. Maribor,
  18. 2.–17. 3.

  UGMB // Andrej Firm: Kavč

  GT22 je za Ulično galerijo TAM-TAM v Mariboru razvil cikličen kuratorski princip, po katerem vsak umetnik, ki se samostojno predstavi v tekočem razstavnem letu, izbere poljubnega avtorja ter tako postane kustos razstave v prihajajočem letu.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  8. 2.–6. 3. 2022

  UGKR // Sreča[j] verz! [O]

  Sreča[j] verz! je ulična razstava poezije, ki je bila napisana ob srebanju kave in čaja v Kavarni Layer.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  10. 2.–14. 3. 2023

  Razstava študentskih plakatov 15. mednarodnega natečaja Plaktivat // Krvodajalstvo

  Razstava predstavlja izbor študentskih plakatov, prijavljenih na 15. mednarodni natečaj Plaktivat – Krvodajalstvo.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  24. 1.–27. 2. 2023

  UGLJ // Daniela Danica Tepeš: Živa skulptura / Living Sculpture

  Projekt Živa skulptura / Living Skulpture se osredotoča na javni prostor in njegovo vpetost v družbo v relaciji s posameznikom. Stiska posameznika in njegova samoartikulacija v javnem prostoru oriše posameznika kot živo skulpturo, na katerega je padlo breme družbene neenakosti.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor
  14. 1.–17. 2. 2023

  UGMB // Dorijan Šiško: Dubious Feast (Parallel Universe Impasse)

  Dorijan Šiško je grafični oblikovalec in multimedijski umetnik, njegova praksa pa sega tudi na področja videoiger, animacije, instalacij, gledališča ter VJ-anja. V svoji praksi se zanima za spekulativne, kritične, eksperimentalne in transmedijske aspekte oblikovanja in umetnosti.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  13. 1.–9. 2. 2023

  Razstava plakatov 15. mednarodnega natečaja Plaktivat // Krvodajalstvo

  Razstava predstavlja izbor plakatov, prijavljenih na 15. mednarodni natečaj Plaktivat – Krvodajalstvo.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  20. 12. 2022–23. 1. 2023

  UGLJ // Sanja Vatić: Obarvano v rdeče

  Fotografije, najdene na internetu, so reporterski posnetki različnih protestnih shodov, demonstracij in navijaških skupin, ki so se v zadnjih letih zvrstili v mnogih evropskih in svetovnih mestih: od shodov proti zakonu o omejitvi pravic do splava, antirasistični protesti, protesti zoper policijskega nasilja, shodi proti omejevanju gibanja v času kornakrize, protivojni protesti na eni strani ter  fotografije nešportnega navijašta huliganskih skupin na drugi.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor,
  3. 12.– 30. 12. 2022

  UGMB // Luka Murovec: Pohorski biser

  Nekoč je svet razlagala in življenje usmerjala mitologija. Na pohorskem hribovju so francoski raziskovalni zdravniki že v 18. stoletju prepoznali neobičajno veliko število vračk in čarovnikov, nerazumljivih obredov, čudaških običajev in izjemno duhovno predanost k spoštovanju skrivnostnih gozdnih bitij.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  29. 11.–19. 12. 2022

  UGLJ // Kristina Paunovski: Novi prostori

  Projekt Novi prostori preizprašujejo razpoložljivost prostora za umetniško delo v mestu, ki je polno številnih izjemnih in funkcionalnih, a nedosegljivih prostorov.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  29. 11.2022–7. 2. 2023

  UGKR // Zavod CCC: MI:ZA – najboljši kruh je tisti, ki ga delimo z drugimi [pH]

  Projekt MI:ZA – najboljši kruh je tisti, ki ga delimo z drugimi je izpeljanka skupnostnega dela MI:ZA, ustvarjenega v umetniškem gibanju Hiša na hribu.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  25. 11.–25. 12. 2022

  ANIMIRAJTE PRIHODNOST (Razstava plakatov razširjene resničnosti)

  Preko natečaja je Animateka pozvala umetnike, naj pošljejo svoja sporočila in vizije na temo »animiranja prihodnosti«. Prispela so dela, ki so kritična do vpliva potrošništva na okolje.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor,
  12. 11.–3. 12. 2022

  #7 UGMB // Goran Turnšek: Velikonočna zabava

  Plesalec in fotograf Goran Turnšek (1978, Ptuj) je po končani plesni izobrazbi v plesnem klubu Pingi v Mariboru in De Theater School v Amsterdamu v petnajstletni plesni karieri plesal na mednarodnih odrih v koreogafiji ‘Tragic Torso’ Belgijca Pieta Rogia ter ‘Fold’ in ‘Imperium’ Madžarke Krisztine de Chatel. Leta 2015 je s pomočjo plesnega programa Omscholingsregeling s Cum Laude končal fotografsko šolo na Fotoacademie Amsterdam s foto projektom ‘Jakob.’ Trenutno dela kot samostojni umetnik.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  11. 11.–1. 12. 2022

  UGKR // Klara Perušek: Sami sebi [pH]

  Mergentalerjeva ulična galerija je umetniški projekt Zavoda Carnice in TAM-TAM Inštituta. V sezoni 2022 predstavlja umetniška dela avtoric in avtorjev, izbranih na odprtem pozivu z osrednjo temo Prihodnost hrane [pH].

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  28. 10.–24. 11. 2022

  Fizične manifestacije: plesno-somatski raziskovalni projekt

  Fizične manifestacije, ki jih je Snježana Premuš razvijala med leti 2012–2022, so večplastne. V njihovem okviru povabljeni umetniki, raziskovalci in gledalci razvijajo različne oblike delovanja, kot so laboratoriji, delavnice, instalacije, obratovalnice z različnimi možnimi rezultati, dokumenti, predstavami in interaktivnimi prostori (fizični ali virtualni).

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  26. 10.–28. 11. 2022

  UGLJ // Julija Brajnik Volčič: Okovi svobode

  Razstava je nastala v produkciji študentov AVA – Akademija za vizualne umetnosti, ki v sezoni 2022/23 pripravljajo program Ulične galerije TAM-TAM na Vegovi.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul. Maribor,
  7. 10.–11. 11. 2022

  #6 UGMB // Borut Popenko: Osebna datoteka M. Š.  

  GT22 je za Ulično galerijo TAM-TAM v Mariboru razvil cikličen kuratorski princip, po katerem vsak umetnik, ki se samostojno predstavi v tekočem razstavnem letu, izbere poljubnega avtorja ter tako postane kustos razstave v prihajajočem letu.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  4.–27. 10. 2022

  Podobe Liffa

  Ob 33. Ljubljanskem mednarodnem filmskem festivalu bo v Plakatni galeriji TAM-TAM v Parku slovenske reformacije na ogled razstava Podobe Liffa – Logo Liffa skozi čas.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  30. 09. - 10. 11. 2022

  UGKR // Ecce Homo: Figura v novi realnosti (MFLUK 2022)

  Tokratna razstava v Mergentalerjevi ulični galeriji je del 11. mednarodnega festivala likovnih umetnosti Kranj, ki ga organizirata Likovno društvo Kranj in Zavod za turizem in kulturo Kranj. Razstavljajo: Carla Sutera Sardo, Sven Pfrommer in Igor Vitomirov.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  27. 09. – 24. 10. 2022

  UGLJ // Nicola Biagetti: Črta, koda, točka

  Razstavljeni triptih izhaja iz sprehoda ob delu reke Ljubljanice. Avtorjeve korake spremljala GPS naprava, ki kodira informacije, ki jih je neposredno posnel sledilnik, avtor pa zabeležil na različnih referenčnih točkah.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  30. 8.–26. 9. 2022

  UGLJ // Sebastjan Skutnik: FAZA Re-konstrukcije

  Projekt FAZA Re-konstrukcije je aktualni prikaz slovenske prestolnice v poletnih mesecih, v času dopustov in počitnic. Ko mesto pričnejo oblegati trume turistov, se na njihovih zasluženih dopustniških destinacijah ti kot tudi lokalno prebivalstvo soočajo z gradbenim razdejanjem, ki obljublja novo podobo zasebnih in javnih površin.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  2. 9.–3. 10. 2022

  29 črk za 25 let – razstava ob 25. obletnici tipografskih delavnic Tipo Brda

  Skupina študentov arhitekture in oblikovanja se je poleti 1997 skupaj s profesorjem Lucijanom Bratušem, ki je na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani poučeval kaligrafijo in tipografijo, odločila prodreti v skrivnost oblikovanja črkovnih vrst. Iz te pobude je v Šmartnem v Goriških Brdih tako začela z delom prva tipografska delavnica Tipo Brda

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor,
  10. 9.–7. 10. 2022

  #5 UGMB // PIONIR

  PIONIR je vračanje k osnovam skozi vsebino in tehniko. Opustelo, izropano in golo zemljo najprej naselijo pionirji.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  24. 8.–25. 9. 2022

  UGKR // KRANJ FOTO FEST 2022 – Še en sončen dan blizu vrat pekla

  Ulična razstava Ludwiga Nikulskega (1989, Nemčija) v ulični galeriji TAM-TAM na Mergentalerjevi ulici v Kranju je del razstavnega programa festivala Kranj Foto Fest 2022.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor,
  15. 7.–9. 9. 2022

  UGMB // Sanja Ajdišek – Evropa in bik

  Vrečka iz porcelana, volovski komat in podboj vrat so del prostorske postavitve »Povabilo na iniciacijo (Evropa in bik)«

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  2. 8.–1. 9. 2022

  Enfants terribles

  TAM-TAM Inštitut je h kuriranju razstave povabil oblikovalca in umetnika Primoža Zorka, prejemnika vrste nagrad za plakate, ki so zaradi svojega nekonvencionalnega oblikovanja bili pogosto deležni nerazumevanja, neodobravanja in burne debate.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  26. 7.–29. 8. 2022

  UGLJ // Luka Rep: SAMO-NADZOR

  Pojav video nadzora v javnem prostoru ni nov koncept, vendar ta s povečanim številom tako občinskih kot zasebnih videonadzornih kamer dobiva nove razsežnosti.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul., Ljubljana,
  28. 6.–25. 7. 2022

  UGLJ // Manca Žitnik – Zunaj / Znotraj

  Koliko različnih ključev, izkaznic, kartic in vstopnic potrebujemo vsak dan, da lahko prosto prehajamo po javnem prostoru? Avtorica Manca Žitnik je v obdobju dveh mesecev opazovala in beležila vse ‘ločnice’ med javnim prostorom v zasebni lasti ter občim javnim prostorom.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  1. 7.–31. 7. 2022

  Študenti za strpnost

  Razstava Študenti za strpnost izhaja iz odmevnega projekta Strpnost svetovno priznanega hrvaškega oblikovalca Mirka Ilića ter je plod uspešnega mednarodnega sodelovanja štirih evropskih univerz.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor,
  17. 6.–16. 7. 2022

  UGMB // Miha Šubic – Astronavt gre na večerjo

  Na večerji se zberejo astronavt in njegovi prijatelji;
  Peščena ura se obrne, vampir se v špagete zvrne.
  Skrivni gost prihaja, vprašanje identitete ostaja.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  10. 6.–13. 8. 2022

  UGKR // CUTOUT – Krik iz tišine (KAOS 2022)

  Festival kolaža CUTOUT je prvi kolažni projekt v Ukrajini. Cilj festivala je promovirati kolaž kot sestavni del sodobne umetnosti.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul. Ljubljana,
  31. 5.–27. 6. 2022

  UGLJ // Hannah Koselj Marušič: LULAT ME!

  Projekt LULAT ME! avtorice Hannah Koselj Marušič opozarja na problematiko neenakosti med moškimi in ženskami v možnostih opravljanju ene najosnovnejših bioloških potreb v javnem prostoru.

  Več
 • Plakatna mesta po Ljubljani,
  20. 5.–30. 5. 2022

  KipAktiviti II. / Intervencije študentk kiparstva v javni prostor

  Proces afirmacije kiparstva poleg izobraževanja in ustvarjanja nujno vključuje različne načine komunikacije in prezentacije. KipAktiv je ustvarjalni projekt študentk podiplomskega študija kiparstva ALUO, ki se zavzemajo za izboljšanje položaja kiparstva, področja, ki je danes pri nas deficitarno, ter za krepitev nivoja kritike, produkcije, odkupov in naročil.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  3. 6.–30. 6. 2022

  BIOFILIJA II

  V sodelovanju s platformo Poster Territory vam v TAM-TAMovi plakatni galeriji Figovec predstavljamo 2. del mednarodne razstave plaktov Biofilija.

  Več
 • Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana,
  29. 4.–31. 5. 2022

  Razstava nagrad Brumen

  V sodelovanju s Fundacijo Brumen v plakatni galeriji TAM-TAM predstavljamo prejemnike nagrad Brumen, najboljše oblikovalske projekte zadnjih dveh let.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Vegova ul. Ljubljana,
  26. 4.–31. 5. 2022

  UGLJ // Teja Gregorič – To ni politično

  Razstavljene fotografije Teje Gregorič obeležujejo mestne predele Ljubljane, kjer so se več kot dve leti odvijali protivladni protesti. Poglavitni predeli, kot so Trg Republike, Prešernov trg, Kongresni trg ter Slovenska in Tivolska cesta, so strateške točke, kjer so potekali shodi.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Židovska ul., Maribor,
  6. 5.–6. 6. 2022

  UGMB // Miha Horvat – DOKUMENT ŠT. 8 / POETIČNI ARHIVI

  Poetični arhivi so kolekcija, ki se neprestano razvija in dopolnjuje. V njih se arhivirajo različne institucije, materiali, umetniška dela, intimni predmeti, tuje gradivo, fotografije.

  Več
 • Ulična galerija TAM-TAM, Tomšičeva ul., Kranj,
  6. 5.–4. 6. 2022

  UGKR // Dorotea Dolinšek, TerraPort – Infographics [pH]

  Skoraj vsaka tehnologija ali storitev, razvita za radikalno okolje vesoljskega potovanja, se je izkazala za mejnik tudi na našem planetu. Avtorica Dorotea Dolinšek je projekt TerraPort zasnovala navdihnjena z najnovejšimi prizadevanji astrobiologije in scenarijev teraformiranja v vesoljski industriji kot izjavo o paradigmi radikalne skrbi za druge, za živali, rastline, ljudi in planet kot celoto.

  Več