Press

 • 29 črk za 25 let

  Delavnice Tipo Brda so z neformalnimi učnimi metodami in nedogmatskimi oblikovalskimi pristopi mnogim sodelujočim v 25 letih ponudile nova tipografska znanja, ki so jih udeleženci izvrstno izkoristili na svojih poklicnih poteh. Na razstavi so dokumentirane črkovne vrste in ustvarjalni proces ustvarjalcev delavnic Tipo Brda. 

  Več
 • Enfants terribles

  Plakatna razstava Enfants terribles predstavlja izbor dvajsetih del domačih oblikovalcev, ki so v zadnjih letih vzburjali in razburjali s (samo)zavestno neobremenjenostjo sledenju norm dobrega in “lepega” oblikovanja, s sproščeno igrivostjo in svežo, izstopajočo pojavnostjo pa v lokalni prostor vnesli duh aktualnega in globalnega.

  Več
 • Korak do kulture 2022 – kulturni kažipot po Ljubljani

  Izšel je kulturni kažipot po Ljubljani, Korak do kulture, ki mimoidoče nagovorja s prednostmi majhnega mesta, kjer nas do kulturne ponudbe nikoli ne loči več kot en sam korak.

  Več
 • Študenti za strpnost

  Plakatna razstava Študenti za strpnost izhaja iz odmevnega projekta Strpnost svetovno priznanega hrvaškega oblikovalca Mirka Ilića ter je plod uspešnega mednarodnega sodelovanja štirih evropskih univerz.

  Več
 • Hannah Koselj Marušič: LULAT ME!

  Razlika med spoloma se je v času najstrožjih ukrepov zaradi pandemije tudi v tem primeru poglobila, saj so vrata javnih sanitarij – tako kavarn, restavracij, bencinskih postaj in drugih javnih toalet – ostala zaprta, posledično pa so se predvsem ženske v urbanih okoljih znašle v precej nelagodnem, kočljivem položaju.

  Več
 • Oglaševanje in podoba mesta

  Oglaševanje v zadnjih desetletjih grobo kolonizira podobo in izkušnjo mesta. Oglasna mesta se množijo ne le v urbanem, temveč tudi v ruralnem okolju in postopoma naseljujejo vse dovolj dobičkonosne vedute.

  Več
 • KipAktiviti – kiparske intervencije na ljubljanskih ulicah

  KipAktiv je skupina umetnic, kipark Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ki so se povezale v želji po promociji kiparstva.

  Več
 • Nova sezona razstavnega programa v uličnih galerijah TAM-TAM

  Ulične galerije TAM-TAM so neodvisen projekt inštituta TAM-TAM, ki mladim obetavnim umetnikom nudijo prostor za predstavitev najširšemu krogu občinstva, mimoidočim pa nenadejan umetniški utrinek, ki bogati javni prostor.

  Več