Press

 • ALUO: Letterform Explorers

  Projekt Letterform Explorers je odziv na aktualne raziskovalno-eksperimentalno naravnane tipografske prakse na področju izobraževanja o oblikovanju črkovnih vrst. V luči analognega ustvarjanja so avtorji prevpraševali konvencionalne črkovne oblike in z njimi povezane manifestacije alfabetov, ki bodo od 7. julija predstavljeni v Plakatni galeriji TAM-TAM, Figovec na razstavi plakatov Letterform Explorers.

  Več
 • ALUO: Triumf človeške neumnosti. Vojna žarišča, 2023

  Razstava plakatov je rezultat študijskega projekta magistrskih študentk in študentov smeri Grafično oblikovanje na Oddelku za oblikovanje vizualnih komunikacij Akademije za likovno umetnost in oblikovanje (UL ALUO) v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede (UL FDV).

  Več
 • Razstava najboljših plakatov natečaja Dan brez zavržene hrane

  Z natečajem za najboljše plakate ob dnevu brez zavržene hrane sta Lidl Slovenija in TAM-TAM Inštitut s partnerji pozvala oblikovalce k zasnovi družbeno odgovornih plakatov, ki bodo ozaveščali o problematiki zavržene hrane in spodbujali k pozitivnim spremembam.

  Več
 • Nova sezona razstav v uličnih galerijah TAM-TAM

  S pomladjo TAM-TAM Inštitut v sodelovanju z društvom Soteska, Layerjevo hišo in GT22 napoveduje nov cikel razstav …

  Več
 • Plaktivat #15: Krvodajalstvo

  TAM-TAM Inštitut v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino in Rdečim križem Slovenije razpisuje 15. Plaktivat – natečaj za družbeno odgovoren plakat, z namenom spodbujanja in ozaveščanja o pomenu darovanja krvi kot temelju humanosti razvitih družb.

  Več
 • Podobe Liffa – Logo Liffa skozi čas

  Odprtje razstave v Plakatni galeriji TAM-TAM predstavlja uvod v 33. Ljubljanski mednarodni filmski festival. Na ogled bodo plakati Liffa, ki so jih od 11. festivala domislili različni oblikovalci, večinoma pa stalni sodelavci Cankarjevega doma. Vsi so pomembno vplivali na prepoznavnost Liffa in s festivalom delijo zgodbo o uspehu.

  Več
 • Enfants terribles

  Plakatna razstava Enfants terribles predstavlja izbor dvajsetih del domačih oblikovalcev, ki so v zadnjih letih vzburjali in razburjali s (samo)zavestno neobremenjenostjo sledenju norm dobrega in “lepega” oblikovanja, s sproščeno igrivostjo in svežo, izstopajočo pojavnostjo pa v lokalni prostor vnesli duh aktualnega in globalnega.

  Več
 • Korak do kulture 2022 – kulturni kažipot po Ljubljani

  Izšel je kulturni kažipot po Ljubljani, Korak do kulture, ki mimoidoče nagovorja s prednostmi majhnega mesta, kjer nas do kulturne ponudbe nikoli ne loči več kot en sam korak.

  Več
 • Študenti za strpnost

  Plakatna razstava Študenti za strpnost izhaja iz odmevnega projekta Strpnost svetovno priznanega hrvaškega oblikovalca Mirka Ilića ter je plod uspešnega mednarodnega sodelovanja štirih evropskih univerz.

  Več
 • Hannah Koselj Marušič: LULAT ME!

  Razlika med spoloma se je v času najstrožjih ukrepov zaradi pandemije tudi v tem primeru poglobila, saj so vrata javnih sanitarij – tako kavarn, restavracij, bencinskih postaj in drugih javnih toalet – ostala zaprta, posledično pa so se predvsem ženske v urbanih okoljih znašle v precej nelagodnem, kočljivem položaju.

  Več
 • Oglaševanje in podoba mesta

  Oglaševanje v zadnjih desetletjih grobo kolonizira podobo in izkušnjo mesta. Oglasna mesta se množijo ne le v urbanem, temveč tudi v ruralnem okolju in postopoma naseljujejo vse dovolj dobičkonosne vedute.

  Več
 • KipAktiviti – kiparske intervencije na ljubljanskih ulicah

  KipAktiv je skupina umetnic, kipark Akademije za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani, ki so se povezale v želji po promociji kiparstva.

  Več
 • Nova sezona razstavnega programa v uličnih galerijah TAM-TAM

  Ulične galerije TAM-TAM so neodvisen projekt inštituta TAM-TAM, ki mladim obetavnim umetnikom nudijo prostor za predstavitev najširšemu krogu občinstva, mimoidočim pa nenadejan umetniški utrinek, ki bogati javni prostor.

  Več