Ajda Fortuna: Gorenjsko kulturno – kolesarska pot

V sklopu skupinske razstave Hiša ilustracij 2018, ki jo je pripravila Layerjeva hiša, smo v torek, 5. 6. 2018, ob 18. uri, v kranjski Ulični galeriji odprli novo razstavo. Ajda Fortuna se je predstavila z ilustriranim kolesarskim vodnikom po kulturnih znamenitostih Slovenije.

Odprtje razstave Ajde Fortuna – foto: Miha Marenčič

Ajda Fortuna je omogočila ogled razstave tudi kolesarjem. Njim je namreč namenila Ilustriran kolesarski vodnik po kulturnih znamenitostih Slovenije, dokončan konec lanskega leta. Na razstavi nas bo nagovorila Gorenjska pot.

Gorenjska kulturno-kolesarska pot – foto: Miha Marenčič

Ajda Fortuna je l. 2016 magistrirala na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. ​Navdihuje jo estetika prostora ter okolice, ki jo pogosto preučuje s pomočjo kolesa kot gibalnega medija. Za Mestni muzej Ljubljana je pripravila ilustracije otroštva ki so na ogled na novi stalni razstavi ‘Ljubljana. Zgodovina. Mesto.’ in ilustracije za vodnik po isti razstavi, ilustrirala in oblikovala je vodnik po razstavi Srednjeveška Ljubljana in Industrija prihaja! ter mdr. ilustrirala Izgubljene načrte Plečnikove hiše ter ilustracije za ljubljansko izdajo zemljevida Use it.

Razstava Ajda Fortuna: Gorenjska kulturno-kolesarska pot – foto: Miha Marenčič

Odprtje: torek, 05. 06. 2018 ob 18:00 | Na ogled: 05. 07. 2018 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Več fotografij z odprtja razstave.