Ana Štular: Sem in tja [Striptih]

V kranjski Ulični galeriji smo z Layerjevo hišo v soboto, 7. aprila 2018, ob 12. uri odprli razstavo Ane in Andreja Štularja. Predstavila sta se s striptihom Sem in tja. Izdali smo tudi katalog vseh minulih del, ki so bila v letu 2016/17 razstavljena v Mergentalerjevi Ulični galeriji.

Odprtje razstave Ane in Andreja Štularja – foto: Črt Štrubelj

Kranj je mesto z več kot 10 000 prebivalci. V resnici je prebivalcev še mnogo, mnogo več. Njegovi prebivalci niso samo ljudje, pač pa tudi živali in duhovi. Vsak od njih, pa tudi tisti, ki pridejo v mesto ob različnih dogodkih, so del kranjske scene. Podnevi, ponoči, ob mraku, na ulicah, za zidovi, na strehah in v odtokih.

Razstava Ana in Andrej Štular . Sem in tja – foto: Črt Štrubelj

Ana in Andrej Štular – foto: Črt Štrubelj

Ana Štular (2007) se je s stripom izkazala že pred leti na vsakoletnem natečaju »Živel strip! Viva Fumetto!«, kjer je zapored prejela več nagrad, med drugim dvakrat glavno nagrado. Na podlagi tega ji je revija Stripburger lani ponudila izdajo mini stripa. Nastal je album Enodnevnica, ki je pri bralcih doživel lep sprejem in ga je uspešno predstavila tudi na razstavah v Kranju (Krice Krace), v Novem mestu (Knjigarna Goga) in v Ljubljani (Kino Šiška). Povabljena je bila k akciji »Petarde? Ne hvala!«, kjer je s svojim stripom predstavila svoj odnos do prednovoletnega pokanja. Poleg risanja (in branja!) stripov se posveča plesu, animiranju lutk, igranju klavirja, branju napetih zgodb in sprehodom po čudežnem gozdu.

Odprtje razstave – foto: Črt Štrubelj

Odprtje: sobota, 7. april 2018, ob 12:00 | Na ogled: do 30. aprila 2018 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ustvarjanje podpira pivovarna Tektonik – foto: Črt Štrubelj

Več fotografij z odprtja razstave.