Dan brez zavržene hrane

Zavržena hrana je danes eden večjih globalnih izzivov, ki s sabo nosi visoko etično, okoljsko in finančno ceno. Na svetovni ravni se zavrže približno tretjina vse hrane, proizvedene za ljudi, veliko odgovornost pri tem pa nosijo prav domača gospodinjstva. S TAM-TAM smo se že drugo leto pridružili akciji Slovenski dan brez zavržene hrane, ki je nastala na pobudo Lidla Slovenija. Akcija je namenjen ozaveščanju o odgovornostih posameznika ter k spodbujanju varčnejšega ravnanja s hrano v gospodinjstvih.

Nisem za stran, vzemi me v bran.

Težava zavržene hrane ne zadeva le industrije pač pa pomembno vlogo pri tem odigrajo gospodinjstva. Po zadnjih podatkih Statističnega urada RS je v letu 2020 v Sloveniji nastalo 143.570 ton odpadne hrane, vsak prebivalec Slovenije pa je pred dvema letoma zavrgel povprečno 68 kg hrane, kar je kilogram več kot leto poprej. Pred prihajajočim 2. Slovenskim dnevom brez zavržene hrane, ki bo potekal 22. aprila, je Lidl Slovenija odprl nagradni natečaj »Nisem za stran, vzemi me v bran«, v okviru katerega zbirajo okusne reciklirane recepte iz živil, ki v domačih gospodinjstvih največkrat ostajajo ali pa jim bo kmalu potekel rok uporabe.

K sodelovanju vabimo s kreativnimi plakati

K sodelovanju na natečaj vabijo tudi kreativni plakati na plakatnih mestih TAM-TAM po celi Sloveniji. Sodelujoči lahko svoj recikliran recept oddajo do vključno 26. aprila 2022 na spletnem mestu www.danbrezzavrzenehrane.si.

Predstavite svojo zgodbo

Trdno verjememo v družbeno odgovornost in jo angažirano podpiramo. Podjetjem omogočamo, da znotraj svoje vizije in vrednot izpostavijo svojo družbeno noto ter jo predstavijo na naših plakatnih mestih. Prav je, da te vsebine postanejo vidne najširši množici. Ponosno vas pri tovrstnih projektih podpiramo s popustom ter nudimo brezplačno kreativno in tehnično podporo. 

Projekt 2. Slovenski dan brez zavržene hrane
Elementi akcije: TAM-TAM-ova plakatna mesta
Naročnik: Lidl Slovenija
Partnerji projekta: program Ekošola, Ekologi brez meja, Zveza prijateljev mladine Slovenije, TAM-TAM, Ministrstvo za okolje in prostor (LIFE IP CARE4CLIMATE)
Oblikovanje: Primož Škrl
Kreativna zasnova: Agencija Taktik
Fotografije: Petra Slapar