Evropski teden mobilnosti 2014

Nadaljevanje zgodbe o plakatnih panojih z novimi funkcionalnostmi.

TAM-TAM je ponovno sodeloval pri izvedbi Evropskega tedna mobilnosti, ki je letos potekal pod sloganom ‘Naše ulice, naše odločitve’.

Lani smo s postavitvijo posebnega plakatnega panoja, ki poleg oglaševanja nudi tudi počivališče pešcem in parkirišče kolesarjem, pokazali, da lahko nadgradnja obstoječega urbanega pohištva pripomore k udobju in boljšemu počutju meščanov.

Letošnji slogan nas je želel spodbuditi, da sami oblikujemo in preuredimo svoja mesta tako, da na prvem mestu ne bodo avtomobili, temveč ljudje. Zato smo v sodelovanju z Mestno občina Ljubljana nadaljevali s postavitvijo novih otokov za počitek in parkiranje koles, ki na smotrnejši in odgovornejši način izkoriščajo prostor, namenjen zunanjemu oglaševanju. Konstrukcije so nekoliko nadgrajene, saj smo v minulem letu preučevali njihovo umeščenost v prostor ter pri tem upoštevali tudi nekatere želje in pripombe uporabnikov. Tako imajo nova parkirišča za kolesa izpopolnjeno stojalo, klopi pa bodo obogatene s koški za odpadke.

Novi postaji za pešce in kolesarje si lahko ogledate in uporabite na Dunajski cesti pri kiosku nasproti Gospodarskega razstavišča in na Trgu Osvobodilne fronte nasproti glavne avtobusne in železniške postaje.