Gal Grobovšek: Konec otroštva [KAOS x JAZ x TI]

Leto kolaža v kranjski Ulični galeriji! Na Prešernov dan smo z Layerjevo hišo odprli prvo serijo kolažev na Tomšičevi ulici. Predstavil se je Gal Grobovšek s projektom Konec otroštva.

Gal Grobovšek – foto: Maša Pirc

V kolažu “Konec otroštva” se vsestranski umetnik Gal Grobovšek ukvarja z najbolj ranljivim delom adolescence – prehodom v neodvisnost in samostojnost. Delo je aktualen zapis avtorja.

Serija kolažev Konec otroštva – foto: Maša Pirc

S pomočjo retro principa, retrospektive na otroštvo in odraščanje, išče odgovore in razlage trenutnega stanja ter ob tem porajajočih se vprašanj. Kot likovnega ustvarjalca ga prednostno zanima človekov odnos do ploskev, objektov in svetlobe v prostoru, njihove medsebojne ter njegove interakcije z njimi. To skuša prenesti tudi v oblikovalsko delo.

Serija kolažev Konec otroštva – foto: Maša Pirc

Fokus je človek in temu složno oblikovanje za človeka – individualno, kot tudi oblikovanje za množice – univerzalno.

Odprtje razstave – foto: Maša Pirc

Gal Grobovšek (1999) je mlad vsestranski ustvarjalec. Ukvarja se tako z glasbeno, literarno, kot tudi likovno umetnostjo, ki je v zadnjih letih prevzela primat v njegovem delu. Trenutno je študent drugega letnika smeri industrijsko oblikovanje na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, vzporedno pa se izobražuje na Konservatoriju za glasbo, kjer končuje študij jazz saksofona.

Odprtje razstave – foto: Maša Pirc

Odprtje: sobota, 8. 2. 2020 ob 11:00 | Na ogled: 5. 3. 2020 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM Inštitut.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.