Go Dimec Komar, Bibi Erjavec, Sandra Jovanovska: Sedanjost, prihodnost

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi v koprodukciji z Animateko predstavlja razstavo Sedanjost, prihodnost.

Odprtje razstave – foto: Katja Goljat

Go Dimec Komar, Bibi Erjavec (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani) in Sandra Jovanovska (Akademija Umetnosti Univerze v Novi Gorici) se v Ulični galeriji predstavljajo z izborom podob iz njihovih kratkih animiranih filmov, ki bodo predvajani na 16. Mednarodnem festivalu animiranega filma Animateka v programu Panorama IV: Mladi Talenti Evrope in Tekmovalnem programu Mladi Talenti Evrope II.

Odprtje razstave – foto: Katja Goljat

Vse tri avtorice so perspektivne študentke, ki s svojimi deli, tako kot številne njihove kolegice in kolegi, zarisujejo prihodnost animacije v Sloveniji. Njihov danes zato ponuja vpogled v jutri in vse njegove različice, saj ima vsaka avtorica svoj likovni izraz, slog, zgodbo, ki jo želi povedati.

Foto: Katja Goljat

Budilka Go Dimec Komar govori o dekletu, ki se zbudi in se znajde iz oči v oči z bitjem, ki bolšči vanjo. Sledi mu in mu po nesreči odtrga rep. Iz njega zraste pisan cvet. Bitje cvet poje in se začne spreminjati v orjaško pisano pošast. Dekle to zaprepadeno opazuje, nato pa pošast začne zvoniti. Dekle se zbudi in ugotovi, da so bile samo sanje. Codebreakers Bibi Erjavec pripoveduje zgodbo o dešifratorjema iz držav, ki sta v vojni in med katerima se rodi zagrizeno rivalstvo, a kaj kmalu tudi globlja povezava. O filmu Soma Sandra Jovanovska razkriva: »Mislili smo, da smo narejeni iz prahu, v resnici pa smo samo duh«.

Foto: Katja Goljat

16. Mednarodni festival animiranega filma Animateka v Ljubljani poteka med 2. in 8. decembrom 2019.

Foto: Katja Goljat

Odprtje: petek, 29. 11. 2019, ob 17:00 | Na ogled: 6. 1. 2020 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Društvo 2koluta

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ulična galerija na Vegovi je del kulturne četrti Soteska.