Ustanovili smo TAM-TAM Inštitut

TAM-TAM Inštitut je zavod, ki plakat postavlja na kulturno-umetniški zemljevid.

Inštitut nadaljuje aktivnosti družbe TAM-TAM, ki že 30 let razvija področje mestnih plakatov. Svoje poslanstvo razširja na plakatno umetnost in oblikovanje plakatov nasploh ter si prizadeva postati referenčna točka za vse posameznike, institucije in dogodke, ki se ukvarjajo s plakati.

Inštitut, ki deluje v obliki zavoda, od družbe TAM-TAM prevzema vodenje in organizacijo neprofitnih aktivnosti družbe, kot npr. natečaj družbeno-odgovornega plakata Plaktivat ter prostor za umetniško izražanje na prostem Ulična galerija, ki se je od prve izvedbe leta 2015 v Ljubljani razširila tudi v Kranj in Maribor.

Ena izmed prvih samostojnih aktivnosti TAM-TAM Inštituta pa je izdaja Zbornika o mestnem plakatu, publikacije v kateri najvidnejši strokovnjaki, urbanisti, umetniki in predstavniki lokalne uprave podajajo razmišljanja o pomenu in vlogi mestnih plakatov v javnem prostoru. Zbornik je zapis trenutnega stanja, obenem pa želi spodbuditi javno debato o koristih odgovornega upravljanja plakatov v javnem prostoru in posledicami, ko le-to ni zagotovljeno.