Iz ulice opominja na pomen branja knjig

V sklopu poletne šole je v Pionirskem domu potekal otroški likovni natečaj po vzoru 10. oblikovalskega natečaja Plaktivat na temo “Pusti knjigi, da te odpelje.” Ena izmed treh zmagovalnih del z mestnega plakata kliče k branju knjig.

Namen natečaja je bil spodbujati branje knjig, spodbujanje listanja in spogledovanja se s knjižnim blokom, občudovati knjigo kot objekt, predvsem pa se z njo rokovati in preko nje vstopati v različne imaginarne svetove. V njih, ne le knjigah ampak tudi v razstavljenih likovnih izdelkih so lahko prepoznavali različne pripovedi, izpovedi, predvsem pa poizkušali širiti lastna obzorja in poizkušali za branje nagovoriti tudi naše prijatelje, kolege, sopotnike.

Komisija natečaja v sestavi: Tamara Smolej (TAM-TAM), Pavle Učakar (Mladinska knjiga) in Tina Popovič (Vodnikova domačija), je izbirala med štirimi zaključenimi nalogami. Natečajniki so pripravili likovna dela z naslovi: Pustite nam ta svet, Knjiga mi šepeta, Z domišljijo v svet in Knjiga objekt.

Komisija je na zaključni razstavi likovnih del, ki so jih v ateljejih Pionirskega doma na Komenskega 9 ustvarjali z otroki, izbrala tri avtorska dela. Prvo delo smo objavili na mestnem plakatu nasproti Gospodarskega razstavišča. Javno predstavitev v urbanem okolju z mimoidočimi deli DORA BLAJIĆ (9 let).

Avtorica: Dora Blajić (9 let)

V Cicibanu bo predstavila svojo knjižno kreacijo ANA BAHOVEC (11 let).

Avtorica: Ana Bahovec (11 let)

V publikaciji Cicido pa bo najmlajše k branju vabila TEA INJA TAVČAR (11 let).

Avtorica: Teja Inja Tavčar (11 let)