Izbrani najboljši plakati ob 8. marcu, mednarodnem dnevu žensk

Zaključil se je natečaj za oblikovanje plakata ob 8. marcu, ki so ga v sodelovanju s TAM-TAM inštitutom, razpisali Socialni demokrati. Na natečaj, posvečen pomenu enakosti spolov, se je uvrstilo 84 plakatov.

Strokovno komisijo pa je najbolj prepričal oblikovalec Dražen Dragić z delom »Moje bitke, tvoj boj«. Zmagovalca čaka denarna nagrada 1.000 evrov in javna predstavitev na 100 TAM-TAMovih plakatnih mestih po Sloveniji med 4. in 10. marcem 2022.

Nagrajen pa ne bo le zmagovalec, strokovno komisijo so prepričali še trije plakati. V sodelovanju z organizatorjem so se zaradi tesnega ocenjevanja odločili, da nagrado podelijo tudi 4. mestu. »Tokrat imamo med zmagovalci štiri nagrajence, kar kaže na tesen boj idej. Intenziven boj pa žal poteka tudi na področju, ki ga plakati tematsko osvetljujejo; 8. marec ni samo stvar preteklosti, ampak je še kako relevanten tudi danes, ženske so se še vedno primorane bojevati za enakopravnost. Kar se mi zdi nezaslišano, je, da se to percipira kot »njihov« boj, ne boj celotne družbe. Veselim se dne, ko to ne bo več boj, ampak zmaga,« je v imenu strokovne komisije o izboru zapisal predsednik David Fartek.

Drugo mesto si delita dve deli, »Mimoidoči, kave bi«, avtorice Antonine Hanzelic in »Cvet«, delo dveh avtorjev Jerneja Žumerja in Tineta Aćimovića. Obe kreativni rešitvi sta si prislužili denarno nagrado v vrednosti 500 EUR. Avtorja Maja Burja in Miha Avsenik pa sta z delom »24 %« zasedla 4. mesto in bosta nagrajena z 250 EUR.

Natečaj so razpisali Socialni demokrati v sodelovanju s TAM-TAM Inštitutom.

STROKOVNA KOMISIJA:

  • David Fartek, umetniški direktor, Herman & partnerji, predsednik žirije
  • Nika Kovač, direktorica Inštituta 8. marec
  • Andreja Katič, predsednica Ženskega foruma SD
  • Boštjan Hrovatin, direktor Fini mediji
  • Sanja Radaković, umetniška direktorica, Agencija prvi.prvi.

 

NAGRAJENCI:

  1. mesto: Dražen Dragić – Moje bitke, tvoj boj
  2. mesto: Antonina Hanzelic – Mimoidoči, kave bi
  3. mesto: Jernej Žumer, Tine Aćimović – Cvet
  4. mesto: Maja Burja, Miha Avsenik – 24 %

Vsem sodelujočim se zahvaljujemo za poslana dela, najboljšim pa čestitamo za dosežen uspeh.