Katja Kovše: Bits and bobs

V Ulični galeriji v Kranju smo z Layerjevo hišo odprli novo razstavo. S striptihom Bits and Bobs se je v soboto, 1. 9., ob 12. uri predstavila Katja Kovše.

Razstava Katja Kovše: Bits and bobs – foto: Črt Štrubelj

Minimalistične pasice so nadaljevanje raziskovanja telesa skozi risbo in grafiko ter ustvarjanja variacij (avtoportretnih) karakterjev, kar je raslo skozi diplomski projekt in zaživelo v knjigi umetnika. V stripih karakterje največkrat družim s humorno vsebino vsakodnevnih situacij, saj se želim skozi lahkotno in kratko pripoved povezati z občinstvom.

Striptih Bits and Bobs – foto: Črt Štrubelj

Predstavljam se s kratkimi stiliziranimi stripi v štirih sličicah, kjer nastopa figura, v čevlje katere (pa četudi jih navadno nima) se lahko postavi vsak. S hipnimi, nepomembnimi dejanji navadno sproži hahljanje in spraševanje po zaključku ali sprožilcu zgodbe, gledalcu pa pušča prosto interpretacijo. Upam, da ujamejo pogled mimoidočih.

Katja Kovše – foto: Črt Štrubelj

Katja Kovše je šudentka podiplomskega študija Likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer je 2017 diplomirala z odlično oceno.
Predstavila se je na skupinskih razstavah Grafična pomlad v Vetrinjskem dvoru, Vabljeni mladi v DLUM-u, na nekaj študentskih razstavah, samostojno pa v Celju in Gornjem Gradu.
Sodelovala je s Stripburgerjem, stripovski natečaj Novi časi v Pritličju ji je prinesel tretje mesto, v Dobri Vagi sta na ogled zina, stripe pa so objavili tudi hrvaški Komikaze. Trenutno ustvarja humorne pasice za Striparno Oblaček, nekaj prodajaln v Celju zalaga z unikatnimi razglednicami mesta, veseli pa se tudi stripovske razstave v Beogradu.

Ustvarjanje v Ulični galeriji podpira Tektonik kraft pivovarna – foto: Črt Štrubelj

Odprtje: sobota, 1. 9. 2018 ob 12:00 | Na ogled: 05. 10. 2018 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.