Korak do kulture Ljubljana / poletje 2019

Tudi to poletje kulturnih dogodkov v naši prestolnici ne bo manjkalo! Če še ne veste kam, si pomagajte z mestni plakati Korak do kulture Ljubljana.

Ponovno so združili moči TAM-TAM, Turizem Ljubljana, Mestna občina Ljubljana ter nekatere kulturne ustanove v naši prestolnici in projekt Korak do kulture je dobil svojo tretjo izvedbo. Mestni plakati po Sloveniji vas vabijo k obisku kulturnih ustanov, k ogledu razstav, predstav, filmov ter k udeležbi na raznolikih kulturnih dogodkih v Ljubljani. Na plakatih so ponovno ilustracije stavb sodelujočih institutcij, ki sta jih tako kot plakat, pripravila AA – Anja Delbello in Aljaž Vesel, locirane na zemljevidu v ozadju.

Plakat ‘Korak do kulture’ je delo oblikovalskega tandema AA – Anje Delbello in Aljaža Vesela.

Na spodnjem delu plakata sta QR koda in povezava www.korakdokulture.si, ki vodita do Googlovega zemljevida. Mimoidoči si ga lahko naložijo na telefon, tablico ali računalnik. Googlov zemljevid poleg lokacij vsebuje tudi aktualni program posameznih kulturnih ustanov v slovenskem in angleškem jeziku.

Sodelujoči v projektu Korak do kulture Ljubljana: Galerija Fotografija, Galerija Kresija, Jakopičeva galerija, Kinodvor. Mestni kino, Ljubljana Festival, Ljubljanski grad, Mednarodni grafični likovni center, Mestna knjižnica Ljubljana, Mestni muzej, Muzej novejše zgodovine, Muzej za arhitekturo in oblikovanje, Narodna galerija, Narodni muzej Slovenije, Narodni muzej Slovenije – Metelkova, Plečnikova hiša, Slovenski etnografski muzej, ŠKUC Galerija, TAM-TAM Ulična galerija in Turizem Ljubljana.

Plakatna akcija traja od 21. 6. do 1. 9. 2019.