Kreativnice [BIEN21]

Mergentalerjeva ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAMa je vstopila v novo sezono. Leto 2021 je posvečeno tekstilu, tekstilni dediščini ter njeni sodobni interpretaciji.

Prva razstava, ki jo predstavljamo, ne gre daleč, posveča se vrhunski ustvarjalnosti tekstilnih oblikovalk in ustvarjalk iz Škofje Loke. Razstava je na ogled od 8. februarja do 4. marca 2021.

Foto: Maša Pirc / Layerjeva hiša

Letošnja, že peta sezona, je v nečem prav posebna. Razstave se ne nahajajo zgolj v srcu kranjske kulturne četrti na Tomšičevi ulici pred Layerjevo hišo. Postavljene so kot hibrid – na ulici in na spletu, saj sprememb, ki so nam življenje postavile na glavo v lanskem letu, ne moremo preslišati. Šepetajo nam o novem času, pandemičnem in kmalu, upamo, post-pandemičnem času, ko bo digitalna realnost še bolj vseprisotna.

Foto: Maša Pirc / Layerjeva hiša

Morda se ravno zato obračamo k dotiku, mehkobi in toplini, ki jo zna pričarati tekstil. In prav takšen tekstil skupina žensk, ki ustvarjajo v sodobnem tekstilnem centru Kreativnice, oblikuje v serije ročno izdelanih unikatnih izdelkov.

Foto: Maša Pirc / Layerjeva hiša

Kreativnice so Lili Panjtar, Nina Vastl Štefe, Ladka Peneš, Silva Horvat, Anja Musek.

Foto: Maša Pirc / Layerjeva hiša

Na ogled: 8. 2. – 4. 3. 2021 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM Inštitut.