Ksaver Šinkar: Zapuščina sveta

S triptihom ‘Zapuščina sveta’ želi fotograf Ksaver Šinkar prikazati kritičen pogled na prihodnost človeštva.

S triptihom ‘Zapuščina sveta’ želi fotograf Ksaver Šinkar prikazati kritičen pogled na prihodnost človeštva. Plinske maske predstavljajo borbo za preživetje v vse bolj onesnaženem okolju, ki ga z megalomanskimi tovarnami umetnih materialov vse bolj uničujemo. Oblačila iz plastičnih materialov nakazujejo na enakost ljudi pred mogočno naravo, a hkrati so razlike med različnimi družbenimi sloji še vedno prisotne.

Foto: Anže Buh

Ksaver Šinkar je mlad kranjski fotograf, ki se je po končani gimnaziji začel spoznavati z dokumentarno fotografijo in fotografijo dogodkov v kranjski regiji. Dve leti je aktivno deloval kot fotograf in kasneje kot vodja fotografske sekcije na Klubu študentov Kranj. Poleg fotografije pa se je kmalu preizkusil tudi v videu, začenjši s timelapsom o Kranju in nadaljevanju na komercialni televiziji. Ustvarjalna pot ga sedaj vodi med gibljivimi in zamrznjenimi slikami, a še vedno daje prednost fotografiji, ki je njegovo najbolj pomembno sredstvo za izražanje.

Ksaver Šinkar (foto: Anže Buh)

Ksaver Šinkar & Zala Vidali (foto: Anže Buh)

Ksaver Šinkar: Zapuščina sveta (behind the scene)

Odprtje: sobota, 4. februar 2017, ob 11:00 | Na ogled: do 28. februarja 2017 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Foto: Anže Buh