Lana Arih: How deep is your type [tiptih]

V kranjski Ulični galeriji nadaljujemo s tipografijo.  V petek, 16. 8. 2019, smo z Layerjevo hišo odprli novo razstavo. S tiptihom How deep is your type se je predstavila Lana Arih.

V svetu, ki se vedno bolj zanaša na digitalno tehnologijo in je 3D grafika že del vsakdana, je tipografija ostala pretežno dvodimenzionalna. Oblika črke se mora odzivati na okolje in medij v katerem se nahaja. Ko uporabljamo tradicionalne, dvodimenzionalne črke v 3D prostoru, jim odvzamemo moč sporočanja iz večih zornih kotov. 3D prostor nam omogoča, da črkovni znak dobi še tretjo dimenzijo – globino. Rezultat projekta Lane Arih je nova eksperimentalna vrsta plastičnih črk, ki so enakovredno obravnavane in oblikovane v frontalnem, stranskem in zgornjem pogledu. Tako vsaka stran znaka sporoča za katero črko gre.

Lana Arih je študentka 5. letnika arhitekture. V svojem delu združuje področja grafičnega oblikovanja, fotografije in arhitekture. Stremi k temu, da imajo njena dela socialen, inovativen in humoren pristop. Sodelovala je na več skupinskih in eni samostojni razstavi, njeno delo pa je bilo objavljeno v arhitekturni publikaciji. Prosto prehaja iz enega medija v drugega, saj verjame, da mora biti način sporočanja prilagojen ideji.

Odprtje: petek, 16. 8. 2019 ob 19:00 | Na ogled: 5. 9. 2019 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM Inštitut.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.