Lovro Smrekar: Fragmenti Kranja

V ponedeljek, 13. 8., smo z Layerjevo hišo odprli novo razstavo v kranjski Ulični galeriji in se vrnili k stripu. Predstavil se je mladi umetnik Lovro Smrekar s striptihom Fragmenti Kranja.

Striptih Fragmenti Kranja – foto: Črt Štrubelj

Na treh plakatnih panojih je nekaj dobro znanih znamenitosti Kranja in znanih meščanov predstavljenih v idealizirano nostalgičnih fragmentih, ki vzbudijo občutek preteklega časa.

Lovro Smrekar in Miha Marenčič – foto: Črt Štrubelj

Lovro Smrekar (2002) se je z deveto umetnostjo srečal že pri rosnih letih, ko se je udeleževal Stripburgerjevih delavnic. Svoje risane junake je sprva oživil v samoizdanih knjižicah. Leta 2015 je pri Stripburgerju izdal svoj prvi avtorski mini album, »Skrivnost stare trdnjave«. V zadnjih letih je svoja dela prispeval španskemu fanzinu Que Suerte. Vmes se pogosto spogleduje tudi z animacijo, v sklopu raznih projektov in delavnic je sodeloval pri nastanku mnogih kratkih mladinskih animiranih filmov, ki so bili nagrajeni tudi v tujini. Je tudi reden obiskovalec filmskih festivalov, v sklopu krožka Ostrenje pogleda v Slovenski Kinoteki pa se ukvarja tudi s filmsko kritiko.

Usvarjanje v Ulični galeriji podpira Pivovarna Tektonik – foto: Črt Štrubelj

Odprtje: torek, 13. 08. 2018 ob 19:00 | Na ogled: 31. 08. 2018 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Več fotografij z odprtja razstave.