Mankica Kranjec: Srček za vsak dan

V TAM-TAMovi Ulični galeriji v Ljubljani se v mesecu decembru s projektom Srček za vsak dan predstavlja fotografinja Mankica Kranjec. Razstava na prostem je na ogled med 8. decembrom 2020 in 7. januarjem 2020. Povabljeni na Vegovo ulico!

Foto: Sunčan Stone

Da bi v teh nenavadnih časih v mesto prinesla malce veselja in da bi ob pogledu na razstavljene podobe mimoidočim zaigralo srce, je fotografinja Mankica Kranjec na ogled postavila 36 izbranih fotografij srčkov, ki se pojavljajo na povsem vsakdanjih mestih in v vsakdanjih oblikah. Fotografska razstava Srček za vsak dan naznanja, da je ljubezen pravzaprav mogoče najti na vsakem koraku, čarobnost trenutka pa uloviti precej bolj preprosto, kot se zdi.

Foto: Sunčan Stone

Obsežen arhiv fotografij oblik srčastih predmetov, vzorcev in motivov, ki jih je avtorica zbrala v zadnjih desetih letih, obsega srčne podobe, na katere je nehote naletela na svojih poteh doma in po svetu. Fotografije, ki jih je ujela v objektiv svojega fotoaparata in telefona, vedno odražajo lepoto vsakega dne, ki ga je mogoče videti vsepovsod – če le znaš gledati s srcem.

Foto: Sunčan Stone

Fotografinjo Mankico Kranjec (1985) ves čas zanima odkrivanje novih idej in zanimivih svetov. Prav to je združila s svojo nenehno željo po umetnosti in ustvarjanju. Podpisala se je pod številne umetniške projekte doma in v tujini ter se predstavila na več kot 35 fotografskih razstavah v Sloveniji, ZDA in drugod po svetu. Vedno skuša odkriti tisto, kar je mnogim pogledom zastrto, svojim fotografskim projektom pa rada vdihuje nekaj malce drugačnega in svetovljanskega. Nič nenavadnega torej, da tudi ta fotografska razstava s svojo prisrčnostjo očara in navdihne, hkrati pa gledalce skuša spodbuditi, da bi vsak dan poiskali tiste majhne srčne drobce lepote, ki nas obdajajo.

Foto: Sunčan Stone

♥︎︎ Posebna zahvala Nataši Sedminek, Mitji Bratunu, Maticu Golobu, Davidu Kvaterniku iz Tovarne TECH, Ajdi Schmidt, Sunčanu Stonu, Davidu Lotriču Banoviću, Kevinu Ducheynu, Viktoriji Kranjec, Matjažu Kranjcu, Slovenski turistični organizaciji, Mestni občini Ljubljana in vsem srčnim ljudem, ki so pomagali pri pripravi te prisrčne razstave. ♥︎︎ (Mankica Kranjec)

Več o projektu: www.mankica.com

Odprtje (video na fb): sreda, 9. 12. 2020, ob 17:00 | Na ogled: od 8. 12. 2020 do 7. 1. 2020| Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Razvojni center Srca Slovenije

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ulična galerija na Vegovi je del kulturne četrti Soteska.