Martin Ramoveš: Pred lovom [striptih]

V okviru festivala stripa TINTA smo v sredo, 3. 10., ob 18. uri, z Layerjevo hišo odprli novo razstavo v Ulični galeriji v Kranju. S stripom Pred lovom se je predstavil Martin Ramoveš.

Martin Ramoveš in Miha Marenčič – foto: Črt Štrubelj

Martin Ramoveš zadnje desetletje nastopa kot stripar, kantavtor ter kitarist in pevec v skupini Martin Ramoveš Band. Doslej je izdal tri glasbene albume, od katerih sta dva izšla kot plošči, priloženi stripu. Leta 2015 je zaključil študij likovne pedagogike na ljubljanski Pedagoški fakulteti in za diplomsko delo Pesem v stripu prejel fakultetno Prešernovo nagrado.

Pred lovom je eden izmed prizorov iz dramskega besedila Muzej voščenih lutk Janeza Ramoveša.

Odprtje razstave Martin Ramoveš: Pred lovom – foto: Črt Štrubelj

Festival Tinta se bo odvijal med 2. in 14. oktobrom 2018 na različnih prizoriščih v Ljubljani ter v Kranju in Kopru. Festival stripa v središče postavlja raznolikost in širino sodobne stripovske ustvarjalnosti s skrbno izbranim naborom zanimivih domačih in tujih gostov ter pestrim programom v obliki razstav, delavnic, predavanj, pogovorov, filmskih projekcij, stripovskega sejma, pripovedovalskih in drugih dogodkov.

Odprtje razstave – foto: Črt Štrubelj

Odprtje: sreda, 3. 10. 2018 ob 18:00 | Na ogled: 31. 10. 2018 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Podpira nas:  Pivovarna Tektonik – foto: Črt Štrubelj