Maruša Štibelj: Lai lai svet

V soboto, 3. marca smo z Layerjevo hišo odprli novo razstavo. Z Marušo Štibelj smo se potopili v Lai lai svet. Odprtje razstave je spremljala glasbena točka BORDO (Tomaž Štular).

Lai lai svet je svet, kjer vse teče kot po tekočem traku – po tekočem traku v nemehanskem smislu. Uzrite lebdenje naših misli še preden se rodijo ideje. Zbežite od našega vsakdana v drug svet. Moder in modrejši svet.

Razstava plakatov Lai Lai svet – foto: Jan Hvasti

Razstava plakatov je pripravljena v duhu stripovskega ustvarjanja, v duhu zgodbe, pripovedi v obliki avtorskega besedila pesmi izvajalca BORDO. Besedilo pesmi se združi z podobami kolaža, ki nam “nariše” Lai lai svet.

Odprtje razstave Lai Lai svet – foto: jan Hvasti

Lai lai svet je nova pesem izvajalca BORDO, ki jo je vizualno opremila Maruša Štibelj. Gre za interpretacijo nam lastnega sveta v podobah kolaža. Da pa ne bi živele videne podobe le v naših glavah, je Maruša svoj svet združila tudi z animacijskim svetom Anike Dziewior Pavlin in tako poskrbela, da oživijo v vseh svetovih. Tudi v svetu realnosti.

Odprtje razstave Lai Lai svet – foto: Jan Hvasti

Tam tam bo nekaj novega, nekaj modrega in nekaj “izposojenega”.

Odprtje: sobota, 3. marec 2018, ob 12:00 | Na ogled: do 31. marca 2018 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Ulično galerijo podpira pivovarna Tektonik – foto: Jan Hvasti

Več fotografij z odprtja razstave.