MESTNA 5KA // 16.-20. oktober

Top 5 mestnih plakatov preteklega tedna nas tokrat ob zvokih šansona popelje v gledališče, pred veliko platno v kino, v očarljive kranjske galerije in seveda na ulice, kjer nas pričakujejo mestni plakati.

Naročnik: Prešernovo gledališče Kranj
Vsebina: Plakat za predstavo Predsednice
Oblikovanje: Tina Dobrajc in Ana Bassin

Predsednice so črna, skoraj groteskna komična drama. Tri zrele ženske z robov družbe odprejo večna vprašanja: kam nas vodi soočenje s čedalje kompleksnejšim svetom, ki nas obkroža, kam se zatekamo v uteho, o čem sanjarimo, medtem ko stvarstvo drvi naprej?

_ _ _

Naročnik: Prvi program Radia Slovenije
Vsebina: Radio Prvi predstavlja izbrane šansone
Oblikovanje: Špela Šivic

28. oktobra ob 20. uri bo v Rogaški Slatini potekal sklepni večer Festivala slovenskega šansona, s katerim Prvi program Radia Slovenija spodbuja nastanek novih kakovostnih skladb v slovenskem jeziku. Takrat bodo podelili tudi Ježkovi nagradi.

_ _ _

Naročnik: Kinodvor za Festival Kinotrip
Vsebina: Filmski program namenjen mladim od 15. leta dalje
Oblikovanje: Andraž Filač

Med 19. in 21. oktobrom v Kinodvoru poteka 8. mednarodni filmski festival Kinotrip, ki ga pripravljajo mladi za mlade. Sicer pa Kinotripovi dogodki potekajo skozi vse leto približno enkrat mesečno.

_ _ _

Naročnik: Slovensko mladinsko gledališče
Vsebina: Plakat za predstavo Angeli v Ameriki
Oblikovanje: Grupa Ee (Mina Fina in Ivian Kan Mujezinović)

Angeli v Ameriki so razprostranjena dvodelna drama v osmih dejanjih, ki preizpraša celo vrsto paradoksov – življenje, obdano s smrtjo, upanje, ki ga je najedel obup, bes v srčiki nežnosti.

_ _ _

Naročnik: Zavod za turizem in kulturo Kranj
Vsebina: Naslovni plakat Mednarodnega festivala likovnih umetnosti
Oblikovanje: Nina Čavž
Avtor risbe: Polina Verbytska (Danse Macabre, papir, črtalo, 80 x 60 cm, 2023); avtor črke S v besedi risba Mitja Bokun

Največji likovni festival v Sloveniji, na katerem se letos predstavlja 108 umetnikov iz 16 držav, lahko obiščete do 4. novembra. Tokratna rdeča nit »Risba, intimni zapis in temelj ustvarjanja« povezuje tudi dela treh odličnih ilustratork, ki so na ogled v TAM-TAMovi kranjski Ulični galeriji.