MESTNA 5KA // 23.-27. oktober

Oktobru mahamo v skorajšnje slovo s TOP 5 mestnimi plakati tega tedna. Ti niso le paša za oči ob sprehodu po mestu, ampak tudi priročen pregled dogodkov in s tem odličen vir inspiracije za preživljenje prostega časa.

Naročnik: Zavod Radio Študent
Vsebina: Klubski maraton
Avtor: Gregor Pogačnik

Klubski maraton vsako leto znova išče, izkopava in razkriva presežke najnovejše domače glasbene produkcije. Najbolj taktna in najzanesljivejša koncertna ekspedicija na domačih tleh se letos že triindvajsetič podaja pred žaromete klubske javnosti.

_ _ _

Naročnik: Kinodovor
Vsebina: Noč grozljivk
Avtor: Andraž Filač

Tradicionalni maraton grozljivk po izboru Marcela Štefančiča, jr. v Kinodvoru poteka v noči iz 31. oktobra na 1. november. Letos nas bo v noči groze, gorja & gravža šokiral kvintet izbranih filmskih del.


_ _ _

Naročnik: Moderna Galerija
Vsebina: Vedno na voljo
Avtor: Alja Herlah

Razstava Vedno na voljo se posveča umetniški produkciji, ki obravnava družbeni spol in iz njega izhajajoče diskriminacije, seksizem in neenakost za ženske, pri čemer se diskriminacija manifestira na presečišču spola in drugih kategorij in okoliščin.

_ _ _

Naročnik: Galerija Božidar Jakac – Muzej moderne in sodobne umetnosti, Kostanjevica na Krki
Vsebina: Občasne razstave v GBJ
Oblikovanje: Matic Tršar
Foto: Miroslav Zdovc, Jaka Babnik

Galerija Božidar Jakac je ena izmed največjih slovenskih galerij po površini razstavnih prostorov, razstavljenem gradivu in likovnemu fondu. S kar devetimi stalnimi postavitvami in do štirimi občasnimi razstavami ponuja vsebinsko in prostorsko zelo obsežen ogled.

_ _ _

Naročnik: MKZC Pax Cultura
Vsebina: Koncert tradicionalne indijske klasične glasbe, Rohan Dasgupta – solo sitar in Ashis Paul – tabla spremljava
Oblikovanje: Polonca Peterca, univ. dipl, oblikovalka, ilustratorka

4. novembra bomo imeli v Slovenski filharmoniji priložnost prisluhniti 6000 let stari tradicionalni klasični glasbi Indije. V Slovenijo namreč ponovno prihaja Rohan Dasgupta, glasbenik, skladatelj, učitelj tradicionalne indijske klasične glasbe in maestro na sitarju. Na tabli ga bo spremljal maestro Ashis Paul.