MESTNA 5KA // 30. 10.-3. 11.

Prestavili smo uro in pozdravili nižje temperature. Zato nas tokratni izbor TOP 5 mestnih plakatov tedna vabi na toplo. Da se skrijemo v domačnem objemu gledališč, kinodvoran in koncertnih prizorišč.

Naročnik: Cankarjev dom
Vsebina: 34. Ljubljanski mednarodni filmski festival – LIFFe
Oblikovanje: Neža Reberc

34. Liffe, ki prinaša izbrane dosežke svetovne kinematografije in nagrajence najvidnejših festivalov (Cannes, Rotterdam, Berlin, Locarno, Benetke idr.), bo Ljubljano za dvanajst dni spremenil v prestolnico filma. V bogatem spremljevalnem programu bo postregel pogovore s festivalskimi gosti in filmskimi ustvarjalci ter okrogle mize in delavnice.

_ _ _

Naročnik: Slovenska kinoteka, Avstrijski kulturni Forum Ljubljana, Veleposlaništvo Švice v Sloveniji in Goethe Institut Ljubljana
Vsebina: Dnevi nemško govorečega filma / Tage des deutschsprachigen Films, 2.–5. 11. 2023
Oblikovanje: Lea Jelenko

Slovenska kinoteka v sodelovanju z Avstrijskim kulturnim forumom, Goethe-Institutom Ljubljana in Veleposlaništvom Švice predstavlja tradicionalni pregled sodobne filmske produkcije iz nemško govorečih dežel.

_ _ _

Naročnik: Kino Šiška
Vsebina: koncert skupine The Necks
Oblikovanje/ilustracija: Matjaž Komel

S povsem svežim albumom Travel bo 16. 11. 2023 v Šiško zopet pripotoval kultni avstralski trio The Necks, ki s svojim hipnotičnim zvokom potrjuje, da z razlogom velja za kultni avstralski bend in hkrati eno največjih zasedb na svetu.

_ _ _

Naročnik: PERFO Production
Vsebina: Film Varuhi formule
Avtor plakata: Nenad Radojčić, oblikovalski studio: BRAĆA BURAZERI

Film, posnet po resnični zgodbi, režiserja in igralca Dragana Bjelogrlića VARUHI FORMULE govori o nesreči leta 1958 v Vinči, zaradi katere bi lahko izgubilo življenje šest raziskovalcev. V kinu od 16. novembra dalje.

_ _ _

Naročnik: Mestno gledališče ljubljansko
Vsebina: Predstava Razpoka
Kreativni tim: fotograf Peter Giodani, režiser Jan Krmelj, PR in marketing Simona Belle, Katarina Koprivnikar, Mojca Višner

Avtorica besedila v uvodni opombi zapiše: uprizoritev ne sme biti oglaševana pod njenim imenom in dejanskim naslovom. Ta duhovita in lucidna intervencija je le uvod v avtoričine postopke poigravanja z resničnostjo; je povabilo v razpoko, temeljno gledališču: resnica in fikcija se pogovarjata v nenehnem preigravanju z našimi pričakovanji.