Mimogrede #10: Adrijan Praznik

Adrijan Praznik s serijo del Navidezne meje razmišlja o človeški percepciji vesolja ter njenih omejitvah.

V TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi se je v torek, 22. novembra, v sklopu razstavnega cikla Mimogrede, ki odstira pogled v najrazličnejšo sodobno produkcijo mlajše generacije urbanih umetnikov, predstavil slikar Adrijan Praznik s serijo del Navidezne meje, v kateri razmišlja o človeški percepciji vesolja ter njenih omejitvah.

Foto: Urška Boljkovac

Adrijan Praznik (1988, Ljubljana) je leta 2016 diplomiral na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, smer slikarstvo, pri mentorju mag. Žigi Karižu in sometorju dr. Tomislavu Vignjeviću. Prejemal je štipendijo Mestne občine Ljubljana za nadarjene študente ter prejel nagrado Akademije za likovno umetnost in oblikovanje za posebne umetniške dosežke v akademskem letu 2011/2012. Razstavljal je na številnih skupinskih in samostojnih razstavah doma in v tujini (Češka republika, Bosna in Hercegovina, Grčija, Italija, Nemčija) ter bil na rezidencah v Rigi in Berlinu.

Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije ga je leta 2015 nagradilo z delovno štipendijo, namenjeno perspektivnim umetnikom. Njegova dela so del grafične zbirke Mednarodnega grafičnega likovnega centra. Živi in dela v Ljubljani. Trenutno skupaj z Andreo Knezević ter Andreasom Cesarinijem v sklopu jesenske edicije Odprtega ateljeja pripravlja razstavo v Dobri Vagi.

Foto: Urška Boljkovac

Otvoritev: torek, 22. 11. 2016, ob 17:00 | Na ogled: do 19. decembra 2016 | Ulična galerija na Vegovi. полотенца

Organizacija: TAM-TAM in Kino Šiška.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Odprtje razstave Adrijana Praznika (foto: Urška Boljkovac)