Mimogrede #7: Helena Tahir

Helena Tahir v svojem delu raziskuje najrazličnejše medije, tokrat pa mimoidoče gledalce nagovarja  s triptihom iz najnovejše serije grafik z naslovom Obrazi.

V TAM-TAM Ulični galeriji na Vegovi se konec avgusta v ciklu razstav na prostem predstavlja mlada umetnica Helena Tahir. V svojem delu raziskuje najrazličnejše medije, tokrat pa mimoidoče gledalce nagovarja  s triptihom iz najnovejše serije grafik z naslovom Obrazi.

Helena Tahir (1992) se je pred kratkim vrnila s Portugalske, kjer je na Fakulteti za likovno umetnost v Portu zaključila zadnji letnik dodiplomskega študija. Septembra 2015 je z odliko diplomirala iz slikarstva in umetniške grafike na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Zanimajo jo predvsem grafika, slikarstvo, risba in fotografija. Sodelovala je na številnih razstavah in umetniških revijah kot so Art Reveal Magazine, The Fix photography magazine in ArticulAction. Trenutno živi in dela na Jesenicah ter v Ljubljani. Kot prva ustvarjalka je od konca meseca maja umetniško delovala v okviru Odprtega ateljeja DobreVage, kjer se bo v začetku septembra predstavila tudi v sklopu razstav Umetnik na mesec.

Odprtje razstave (foto: Iztok Vidmar)

Foto: Karim

http://cargocollective.com/helenatahir

Otvoritev: sreda, 31. 8. 2016, ob 18:00 // Ulična galerija na Vegovi.

Organizacija TAM-TAM in Kino Šiška.

Žejo gasi Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.