Mimogrede #8: David Krančan

TAM-TAMova Ulična galerija na Vegovi v znamenju stripa! Triptih ilustracij predstavlja stripar in ilustrator David Krančan, ki tako v teoriji kot v praksi raziskuje razsežnosti stripa kot likovnega izraza in specifike stripovske naracije.

Krančan je tudi avtor plakata in celostne grafične podobe festivala stripa Stripolisfest 2016, ki je potekal med 5. in 9. oktobrom na različnih ljubljanskih prizoriščih.

Triptih Davida Krančana v Ulični galeriji na Vegovi v Ljubljani (foto: Urška Boljkovac)

David Krančan (1984, Ljubljana) je zaključil študij vizualnih komunikacij na oddelku za oblikovanje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani. Že skoraj petnajst let je član uredništva revije Stripburger. Z Andražem Poličem sta ustvarila haiku-strip Na prvem tiru, ki je izšel leta 2008 pri Stripburger/Forum Ljubljana. 2014 je izdal strip za otroke Grdina, leto kasneje pa še stripovski album Pijani zajec, ki je na lanskem Slovenskem knjižnem sejmu prejel nagrado za najlepši slovenski strip. Oba stripa sta nastala po pripovedkah Zverinice iz Rezije. Zadnja leta lahko spremljate njegovo ilustratorsko delo na naslovnicah Dnevnikovega Objektiva. Živi in dela v bližini Kranja.

David Krančan | Format 90

Odprtje razstave (foto: Urška Boljkovac)

Organizacija Tam-Tam mestni plakati in Kino Šiška | v sklopu Stripolisfest 2016 | 4. festival stripa.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Odprtje razstave (foto: Urška Boljkovac)