Miranda Rumina: Med nebom in zemljo

V kranjski Ulični galeriji, ki jo TAM-TAM soustvarja z Layerjevo hišo, smo v torek, 19. decembra odprli razstavo multimedijske umetnice Mirande Rumina – Med nebom in zemljo. Razstava bo na ogled do 31. januarja 2018. Vabljeni!

Med nebom in zemljo je nova umetniška postavitev Mirande Rumina, ki je umeščena na ulico med mestni beton in težo zimskega zraka. Plakatna instalacija predstavlja projekt, ki ga lahko umestimo v predal trajnostne umetnosti.

Miranda Rumina v pogovoru z obiskovalci – foto: Jan Hvasti

Reciklažo najdemo šele, ko se poglobimo v samo vsebino. Ob razstavi Med nebom in zemljo obnavljamo spomin na dvajset let staro/mlado vizualno stvarnost, ki jo je ustvarila Rumina. Fotografije objektov iz stekla so namreč nastale pred dvajsetimi leti za instalacijo Four Seasons / Štirje letni časi v Valvasorjevi kapeli na medijskem gradu na Izlakah. Vizualna stvarnost se je zapisala v spomin objektov, zemlje, našega okolja. S svojo energijo je inštalacija že 20 let nazaj dodala nekomu drugemu oprijemljivo spremembo konstruiranega tu in zdaj. Vsak dogodek vpliva na posameznikov spomin. Umetnost oblikuje energijske tokove in iz njih tudi izvira. Vsaka stvaritev je kot metuljev let.

Zrak – foto: Jan Hvasti

 

Miranda Rumina je mednarodno uveljavljena multimedijska umetnica, ki od leta 1990 ustvarja v različnih medijih: slikarstvo, kiparstvo, instalacija, video, digitalna umetnost, fotografija, dizajn, literatura. Izpeljala je že prek sto sedemdeset vidnejših samostojnih razstav, skupinskih projektov in multimedijskih predstavitev v pomembnih slovenskih in tujih institucijah. Poleg aktivnega umetniškega delovanja se že več kot trideset let posveča ekologiji.

Odprtje: torek,  19. 12. 2017 ob 18:00 | Na ogled: 31. 1. 2018 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM.

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Tektonik pivo – foto: Jan Hvasti

Več fotografij z odprtja razstave.