Namenite del dohodnine za spodbujanje plakatne ustvarjalnosti

Vabimo vas, da delež dohodnine, ki ga vsako leto lahko donirate v dobrodelne namene, namenite promociji in spodbujanju plakatne kulture.

Vsak davčni zavezanec lahko odstotek svoje dohodnine nameni izbrani neprofitni organizaciji in s tem podpre njeno delovanje. To dejanje vas nič ne stane, donacija pa obenem ne vpliva na višino vašega doplačila ali vračila dohodnine. Tako s tem niste v ničemer prikrajšani. Če pa se za donacijo ne odločite, bo vaš odstotek romal v proračun Republike Slovenije.

Zakaj darovati odstotek dohodnine TAM-TAM Inštitutu?

TAM-TAM Inštitut, ki ima status nevladne organizacije v javnem interesu na področju kulture, postavlja plakat na zemljevid vizualne ustvarjalnosti. Njegova ustanovitev je bila naravno nadaljevanje aktivnosti družbe TAM-TAM, v kateri že 30 let razvijamo področje plakata kot komunikacijskega sredstva v v javnem prostoru. Projekti TAM-TAM Inštituta, na katere smo še posebej ponosni, so:

PLAKTIVAT: mednarodni natečaj za družbeno odgovoren plakat. Je aktivator družbene zavesti, ki vabi k ustvarjanju mestnih plakatov in spodbuja k pozitivnim premikom v družbi. K sodelovanju vsako leto pritegne številne posameznike, organizacije in agencije z vsega sveta, njihova dela pa močno odmevajo tudi onkraj državnih meja.

ULIČNE GALERIJE: prostor za umetniško izražanje na prostem, ki mladim obetavnim umetnikom nudi možnost predstavitve najširšemu krogu občinstva. Ulične galerije v Ljubljani (Vegova ulica), Kranju (Mergantalerjeva ulica) in Mariboru (Židovska ulica) bogatijo javni prostor, sprožajo angažiran odziv javnosti in spodbujajo pozitivno percepcijo mestnega plakata.

PLAKATNI GALERIJI FIGOVEC in BTC: razstavišči na prostem v središču Ljubljane in v BTC-ju sta namenjeni prikazovanju in spodbujanju plakatne umetnosti. Vse od odprtja februarja 2021 smo v Plakatni galeriji Figovec gostili številne razstave domače in mednarodne produkcije ter skozi kontinuirano promocijo in predstavitve plakat približali mimoidočim in širši javnosti. Plakatna galerija BTC je zaživela oktobra letos, otvorila pa jo je pregledna razstava zmagovalcev Plaktivata in podpornih aktivnosti.

DIGITALNI ARHIV SLOVENSKEGA PLAKATA: poslanstvo Inštituta pa je še ambicioznejše, z digitalnim arhivom želimo namreč zagotoviti pregled nad plakatno ustvarjalnostjo v našem prostoru in širši javnosti predstaviti slovensko plakatno dediščino.

Kako donirati delež dohodnine?

Prejemnika donacije vašega odstotka dohodnine določite z obrazcem za namenitev dela dohodnine.

Oddate ga lahko:

  • elektronsko v sistemu eDavki
  • izpolnite pdf., ga natisnete in posredujete Fursu (osebno ali po pošti)
  • izpolnite pdf., pošiljanje Fursu pa prepustite TAM-TAM Inštitutu

Sicer pa smo za predloge in sodelovanja vselej na voljo tudi na elektronski pošti institut@tam-tam.si.

Več o TAM-TAM Inštitutu najdete tukaj.