Odprtje razstave v koprodukciji z Radiem Študent

Tokrat smo se v Ulični galeriji družili v petek, 29. marca. V koprodukciji z Radiem Študent smo odpirli razstavo Zorana Pungerčarja. Z zavodom Muzej in galerije mesta Ljubljane pa smo predstavili katalog razstavljenih del v sezoni 2018.

Odprtje razstave – Foto: Katja Goljat

PA KOGA TO ZANIMA?

Vizualna podoba radia je njegov podaljšek. Toda kako ustvariti podobo, ki bo tako glasna in nenavadna kot sloves tega radia?

Odprtje razstave – Foto: Katja Goljat

Radio Študent že od svojih začetkov pluje proti toku, tako kar zadeva raznolikost ponujenih vsebin kot tudi kritično refleksijo, ki jo ponujajo. Širini, ki jo ponuja eter Radia Študent, sledi tudi kalejdoskop vizualnih podob, ki skozi zgodovino spremljajo radio in njegove dogodke.
Na ogled je vizualna podoba, ki jo je ob 50-letnici Radia Študent ustvaril Zoran Pungerčar. Osnovna ideja zasnove je bila, da bi v podobo ujeli identiteto Radia Študent, se poklonili njegovi zgodovini, a hkrati pogled usmerili tudi v prihodnost.

Odprtje razstave – foto: Katja Goljat

Radio Študent zaznamujejo posvečanje prezrtim temam, brezkompromisnost in raznolikost. Tako kot Radio Študent nas tudi podoba 50-letnice vabi k razmisleku in nam odpira več vprašanj, kot nam ponuja odgovorov; nič nam ni podarjeno, za vse se moramo potruditi. Z uporabo močnih barv, kontrastov, tipografije in kompozicije se unikatnost Radia Študent tako sliši tudi brez zvočnikov.

Foto: Katja Goljat

Radio Študent se že 50 let ne pusti uokvirjati pričakovanjem večine in edino prav je, da etrski udarnosti in radikalnosti Radia Študent sledi tudi njegova vizualna podoba.

Razstava Zoran Pungerčar: Pa koga to zánima? – Foto: Katja Goljat

Zoran Pungerčar (1985) deluje na področju grafičnega oblikovanja, ilustracije, grafike, risbe in slikarstva. Kot ilustrator in oblikovalec je delal za naročnike, kot so The New York Times, LUD Literatura, Buba Booking, SNG Nova Gorica, Kino Šiška, Delo, Mladina, Nikki Louder itd.
Svoj vizualni jezik gradi na preprostosti in neposrednosti. Skozi kombinacijo materialov gradi površine stiliziranih, skorajda ornamentalnih abstraktnih predmetov oziroma oblik, izraznost ploskovitosti pa nadgrajuje s karakterno gesto. Od leta 2011 vodi mikrozaložniški projekt Look Back and Laugh. Od leta 2015 je del grafičnega kolektiva Riso Paradiso, ki raziskuje grafično tehniko risografije.

Ajda Kocutar in Lara Mejač – foto: Katja Goljat

Odprtje: petek, 29. 3. 2019, ob 17:00 | Na ogled: 7. 5. 2019 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM Inštitut

Koproducent: Radio Študent

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Foto: Katja Goljat

Ulično galerijo podpira Tektonik kraft pivovarna. – Foto: Katja Goljat