Pazi, sveža grafika! #1: Matjaž Wenzel

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi, 7.3. ob 17ih, začenja tretjo sezono! V letu 2017 kuratorstvo prevzema Mednarodni grafični likovni center (MGLC) in odpira cikel: Pazi, sveža grafika! (Watch out! Wet print!).

Cikel se bo začel z razstavo fotografa in oblikovalca Matjaža Wenzla z naslovom MEN FACE DOWN.

Matjaž Wenzel – Men Face Down (foto: Urška Boljkovac)

Gre za fotografski projekt , ki zadeva raziskovanje fenomena ležeče človeške figure v javnem prostoru. Predmet projekta je raziskovanje učinka prisotnosti človeške figure v javnem prostoru, ki ne zavzema običajne vertikalne/stoječe poze, temveč se znajde v horizontalnem — ležečem stanju.

Matjaž Wenzel – Men Face Down (foto: Urška Boljkovac)

Projekt MEN FACE DOWN je v stanju trajnega procesa. Vse fotografije iz serije so in bodo eksponirane s kamero velikega formata 4 x 5 inčev na črno-beli celuloidni film.

Odprtje razstave in novega cikla Ulične galerije ~ kurator MGLC (foto: Urška Boljkovac)

Matjaž Wenzel je avtor, rojen v Mariboru (1973), ki deluje na področju fotografije, videa in grafičnega oblikovanja. Diplomiral je na Oddelku za likovno umetnost Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru, z diplomskim delom Leal souvenir — podoba kot spomin s pomočjo časovnega stroja. Sprva je deloval kot učitelj likovne vzgoje na številnih osnovnih in srednjih šolah; pozneje je ustanovil studio za fotografijo in grafično oblikovanje Milimeter. Za različne založbe je oblikoval številne knjige in knjižne ovitke. Svoja fotografska dela je predstavil na več samostojnih razstavah, sodeloval je tudi na številnih izbranih skupinskih razstavah.

Matjaž Wenzel (foto: Urška Boljkovac)

Na odprtju se bomo srečali tudi z umetniki preteklih sezon, se poslovili od kuratorja za leto 2016 CUK Kino Šiška in predstavili Katalog »Ulična galerija LJ2016«, v katerem so zbrani utrinki, reprodukcije umetniških del in vtisi umentiškega cikla ‘mimogrede’.

Izid kataloga Ulična galerija na Vegovi 2016 (foto: Urška Boljkovac)

Vesna Bukovec, Adrijan Praznik, Tanja Skale, Nataša Sedminek, Beli sladoled (foto: Urška Boljkovac)

Odprtje: torek, 07. 03. 2017, ob 17:00 | Na ogled: do 03. 04. 2017 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2017: MGLC (zanj: Božidar Zrinski)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo! (foto: Urška Boljkovac)