Pazi, sveža grafika! #11: Katja Felle

V novem letu nadaljujemo ustvarjanje Ulične galerije na Vegovi. V torek, 9. 1. smo v sodelovanju z MGLC ob 17. uri odprli novo razstavo. S projektom Posodobi gobelin se nam je predstavila Katja Felle. Razstava bo na ogled do 5. 2. 2018.

Katja Felle se pri svojem umetniškem ustvarjanju osredotoča na raziskovanje podob iz medijskega sveta, popularne kulture, glasbe, filmske industrije, fotografije. Zanimajo jo motnje v komunikaciji, ki nastajajo pri prenosu informacij prek raznih medijskih posrednikov, in jih kot posnetke zaslonov in ekranskih motenj prenaša v slike, računalniške grafike in risbe.

Razstava Katje Felle – foto: Urška Boljkovac

V zadnjem času se posveča izdelovanju gobelinov, s katerimi obuja in reflektira uporabnost stare ročne spretnosti vezenja v današnjem času, saj formalna struktura gobelinov spominja na togo računalniško grafiko in rastrski tisk. Projekt treh gobelinov z naslovom Posodobi gobelin temelji na motnji zaznave plakata, saj je stare in najdene gobeline posodobila s sodobnimi računalniškimi ikonami in drugimi splošno znanimi znaki in liki iz elektronskega okolja.

Razstava Katje Felle: Posodobi gobelin – foto: Urška Boljkovac

Natisnjene podobe gobelinov nam ponujajo večplastno igro zaznave. Sprva jih gledamo kot zastarele računalniške grafike, in šele ko opazimo tehniko gobelina, jih lahko vidimo tudi kot natisnjeno subverzivno plakatno motnjo.

Razstava Katje Felle: Posodobi gobelin – foto: Urška Boljkovac

Katja Felle (1988) je leta 2011 zaključila študij slikarstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje Univerze v Ljubljani pri mentorju prof. Bojanu Gorencu. Diplomirala je leta 2015 pod mentorstvom prof. Žige Kariža in somentorstvom prof. Sergeja Kapusa (visokošolski univerzitetni študijski program pred bolonjsko reformo). Leta 2017 je bila sprejeta na magistrski študijski program na Institut für Kunst im Kontext, Universität der Künste Berlin. Deluje v umetniški skupini 3kolektiv. Dela in živi v Berlinu, Nemčija.

Odprtje razstave Katje Felle – foto: Urška Boljkovac

Odprtje: torek, 09. 1. 2018, ob 17:00 | Na ogled:  05. 02. 2017 | Ulična galerija na Vegovi.

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2017/18: MGLC 

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.

Več fotografij z odprtja razstave.