Pazi, sveža grafika! #3: Tadej Vaukman

Kot tretji v okviru cikla ‘Pazi, sveža grafika’ (kurator: Mednarodni grafični likovni center – MGLC) se v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi predstavlja Tadej Vaukman z razstavo Heaven is a place on Earth.

Tadej Vaukman je fotograf v pravem pomenu besede. Živi s kamero in za fotografijo. Ljubi kaos, resnico in vsakdanjo stvarnost. Na sprehodu po mestu, med vožnjo z avtom ali kolesom, med koncertom, v domači dnevni sobi ali na obisku pri babici in dedku, vedno najde trenutek za fotografiranje gole stvarnosti. Fotografira točno to, kar gleda, brez poznejših popravkov in odvečnih komentarjev.

Ulična galerija na Vegovi: Heaven is a Place on Earth ~ Tadej Vaukman (foto: Urška Boljkovac)

Odprtje razstave (foto: Urška Boljkovac)

Odprtje razstave (foto: Urška Boljkovac)

Serija fotografij Heaven is a place on Earth je nastala na podlagi njegovih obiskov dedka in babice v hiši, ki je zanj časovna kapsula, polna vsakdanjih stvari, ki ga vedno znova navdušijo, kot so dedkov WC v kleti, majhna dnevna soba ali potrdilo o opravljenem smučarskem tečaju. Te na videz nepovezane fotografije so vizualni ključi, s katerimi odklepa spomine na otroštvo, ki jih ob pogovorih in stikih z dedkom in babico nenehno obnavlja in neguje.

Odprtje razstave (foto: Urška Boljkovac)

Odprtje razstave (foto: Urška Boljkovac)

Podpornik ustvarjanja v Ulični galeriji – Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo!

Tadej Vaukman (1984) je po osnovni šoli neuspešno obiskoval različne srednje šole in jih dokaj hitro zapustil. Začel je igrati v glasbenih skupinah, s katerimi je prepotoval Evropo. Tedaj je začel redno dokumentirati vse, kar ga je obdajalo, njegov medij pa je bil fotografija. Še vedno fotografira, zanima ga predvsem resnično in surovo življenje, kar je razvidno tudi iz njegovih del. Trenutno se predstavlja na razstavi Zini!, Sodobna zinovska produkcija v Mednarodnem grafičnem likovnem centru
Odprtje
: četrtek, 11.05.2017, ob 17:00 | Na ogled:  05. 06. 2017 | Ulična galerija na Vegovi.

Tadej Vaukman (foto: Urška Boljkovac)

Nosilec projekta: TAM-TAM

Kurator sezone 2017: MGLC (zanj: Božidar Zrinski)

Ustvarjanje v TAM-TAMovi Ulični galeriji na Vegovi podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.