Petarde? Ne, hvala! 2019

Akcija »Petarde? Ne, hvala!« poteka že sedmo leto zapored. Po odmevni lanski akciji, ki so jo predstavljali pes, mačka in ptič, je tudi tokratno akcijo TAM-TAM pripravil z agencijo Luna \TBWA.

Pobudniki družbeno-odgovornega projekta so akcijo nadgradili. Po šestih letih izpostavljanja trpljenja živali ob pokih petard, se tokrat osredotočajo tudi na možne poškodbe ljudi zaradi metanja petard in negativnega vpliva pirotehnike na okolje. Zato sta se prestrašenim glavnim junakom letos pridružila deček s povito roko in deklica z zaščitno masko.

Mestni plakati po Sloveniji od 6. decembra 2019 ozaveščajo o škodljivosti pirotehnike. Plakatno akcijo na prostem spremljajo tudi druge aktivnosti, brezplačni manjši plakati in ustvarjalni listi za osnovne šole oz. za zainteresirane zavode, animacije v mestnih avtobusih in kino dvoranah, radijski oglasi. Podporo projektu z nošenjem majic in brošk izražajo tudi mnogi znani obrazi, ki se z akcijo povezujejo preko ključnikov #petardeNEhvala, #POKvarjeniprazniki.

Letošnja novost je tudi video, ki predstavlja bombastično kolekcijo in izpostavlja izdelke, s katerimi se lahko zaščitimo pred neprijetnim pokanjem. Z digitalnimi vsebinami želijo problematiko približati čim širši javnosti, jih pozvati k aktivaciji in k spremembi vedenja.

Akcijo omogočajo sponzorji A1, NLB in Coca-cola Slovenija, Opel in Petrol. Vsi so se tudi aktivno priključili akciji, v okviru katere skupaj z drugimi podporniki, širijo informacije o škodljivosti petard in pirotehničnih sredstev. Že drugo leto zapored pri akciji intenzivno sodeluje tudi Valicon, ki kot novi partner projekta, z anketami pod drobnogled postavlja odnos Slovencev do pirotehničnih sredstev.

Akciji se lahko pridružite tudi vi in delite že pripravljene vsebine na Facebooku, Twitterju ali Instagramu, ter pripomorete k širjenju problematike. Poskrbimo za mirne praznike. Za vse.

Materiali za “Petarde? Ne, hvala!” so dostopni TUKAJ.