Tudi letos bomo petardam rekli “Ne.”

Akcija “Petarde? Ne, hvala!”, s katero se borimo proti uporabi pirotehnike se odvija že 8. leto zapored. V preteklih akcijah so bile v glavnih vlogah predvsem živali, letošnjo akcijo pa smo z agencijo Luna \TBWA zasnovali malo drugače.

Letos pokajmo raje od zdravja, smeha in sreče! Prihranimo živalim in ljudem hud stres, tesnobo in trpljenje, ki jih povzročajo glasni poki petard in ognjemetov. Prav tako se izognimo nepotrebnim poškodbam in ne obremenjujmo dodatno bolnišnic, ki so polne covid bolnikov.

Zaradi situacije, ki nas je doletela v tem letu in prinesla veliko slabe volje, je akcija kljub resnosti tematike, pozitivno naravnana. Na TAM-TAM plakatnih mestih po Sloveniji mimoidoče že nagovarjajo mestni plakati s tremi ključnimi sporočili: »Ne meči petard, pokaj raje od smeha!«, »Ne meči petard, pokaj raje od zdravja!« in »Ne meči petard, pokaj raje od sreče!« 

Plakatna akcija bo podprta tudi z drugimi aktivnostmi. Za vse, ki se akciji želite pridružiti na družbenih omrežjih, je gradivo dostopno TUKAJ. Sicer pa vas bo projekt pozdravil tudi z drugih medijev. Ponovno se bomo povezali s slovenskimi osnovnimi šolami, občinami in znanimi obrazi.

Projekta “Petarde? Ne, hvala!” tudi tokrat ne bi bilo brez partnerjev in sponzorjev. Akcijo že nekaj let omogočajo: A1, NLB, Petrol, letos sta se ji pridružila tudi Lidl Slovenija ter Zavarovalnica Triglav. Hvala tudi Valiconu, ki že tretje leto raziskuje odnos Slovencev do pirotehnike in Luni \TBWA za pomoč pri snovanju in izvedbi akcije.