“Petarde? Ne, hvala!”

»Družbeno-angažirana akcija »Petarde? Ne, hvala!« tudi letos nagovarja širšo javnost k opustitvi pirotehnike. Projekt poteka že 9. leto zapored in je vsako leto nadgrajen z novimi aktivnostmi in novimi ciljnimi skupinami. Kljub vsakoletnem uspehu pa žal še nismo na cilju.

Tokrat se ponovno osredotočamo na žalostne posledice, ki jih lahko zaradi pirotehnike doživijo naši ljubljenčki. Poki petard vsako leto prestrašijo veliko psov, ki v strahu pobegnejo. V letošnji kampanji nastopajo resnične živali, ki so pobegnile zaradi petard. Nekatere se žal niso nikoli vrnile. Ker si vse živali zaslužijo praznike preživeti brez stresa in v objemu toplega doma, vas prosimo, da petardam rečete: »Ne, hvala!«

Če pa se vseeno zgodi, da vaš ljubljenček pobegne, pišite na pogresani@tam-tam.si in pomagali bomo razširiti vaš glas.

Kot vsako leto bodo v središču akcije mestni plakati po Sloveniji. Plakatno akcijo na prostem bodo spremljale tudi druge aktivnosti, brezplačni manjši plakati, animacije na LCD zaslonih, televizijski in radijski oglasi. Ponovno bomo sodelovali z osnovnimi šolami in znanimi obrazi, ki se bodo z akcijo povezovali preko ključnika #petardeNEhvala. Projekt smo nadgradili tako, da bomo s sponzorji in partnerji pomagali iskati morebitne izgubljene živali v času trajanja akcije.
Kampanja bo trajala od 7. 12. 2021 do 10. januarja 2022.

Akciji se lahko pridružite tudi vi in z deljenjem sorodnih vsebin na socialnih omrežjih pripomorete k širjenju problematike.

Akcijo smo ponovno zasnovali z agencijo Luna \TBWA. Ta pa ne bi bila mogoča brez naših sponzorjev A1, NLB, Lidl, Petrol, Zavarovalnica Triglav in FOX, ki so se akciji tudi aktivno priključili. Že tretje leto zapored je z nami tudi Valicon, ki kot partner projekta, z anketami pod drobnogled postavlja odnos Slovencev do pirotehničnih sredstev.

  • Gradivo za otroke, socialna omrežja in plakate pripravljene za tisk, najdete na odprti spletni povezavi: https://rb.gy/o3blfh