Petarde? Ne, hvala! 2016

Družba TAM-TAM v sodelovanju z Društvom za zaščito živali Ljubljana letos že četrto leto zapored izvaja akcijo »Petarde? Ne, hvala!«

Vsako leto se veselimo prazničnega decembra in z njim obdarovanja, čudovito okrašenih ulic, božičnega drevesa in okusnega kuhanega vina. Žal pa ima to praznično vzdušje še drugo plat, proti kateri se borijo ljubitelji živali. Nepotrebna pirotehnika, ki je zabava za ljudi, je strahota vsake živali, še posebej prostoživeče. Zato družba TAM-TAM v sodelovanju z Društvom za zaščito živali Ljubljana tudi letos izvaja akcijo, s katero na mestnih plakatih opozarja, da je uporaba petard in drugih pirotehničnih sredstev nevarna živalim.

O problematiki uporabe petard želimo ozavestiti čim širšo javnost, da neznanje ne bo več izgovor za neprijazno prakso in da bodo otroci deležni čim več pozitivnih zgledov, kako praznovati, ne da bi pri tem ogrožali sebe in drugega. V okviru akcije nastajajo uporabni prispevki o problematiki, ki predstavljajo temeljno decembrsko branje za vse skrbnike pasjih prijateljev in za vse tiste, ki želijo svet narediti za odtenek prijaznejši tako za živali kot za sočloveka. Sorodne vsebine so dostopne tudi na FB-strani skupnosti Petarde? Ne, hvala!, ki se ji lahko pridružite in jo delite z drugimi, da koristne informacije dosežejo čim širši krog ljudi.

Akcija »Petarde? Ne, hvala!« se že četrto leto zapored odvija po središčih 22 slovenskih mest in krajev.

HVALA v imenu vseh prebivalcev živalskega kraljestva!