Petja Kolenko: Zamisli život u ritmu muzike za ples

V kranjski Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa se v decembru s serijo kolažev Zamisli život u ritmu muzike za ples predstavlja Petja Kolenko. Vabljeni na ogled razstave na prostem med 4. in 31. decembrom 2020.

Foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

Glasbeno obarvani kolaži Petje Kolenko so rezultat prevajanja glasbenih besedil oz. likovna uresničitev glasbene vsebine. Glasbena besedila so komunikacija z okolico in metafora za marsikatero misel ali občutek. Skozi glasbo in besedila avtorica izrazi nebesedna telesna in čustvena stanja, asociacije na skrite želje ter spomine.

Foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

Na ulični razstavi bo prikazanih pet kolažev. Vsi so ustvarjeni z recikliranimi materiali, s čimer želi Kolenko izpostaviti svoj pogled na družbeno in okoljsko problematiko. Tehnika z likalnikom termično obdelanih odpadnih plastičnih mas (plastične vrečke, folije, plastična embalaža) stilsko odgovarja avtoričinemu likovnemu izrazu. V nekaj primerih v kolažih lahko opazimo tudi odpadne glasbene medije in njihove dele.

Foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

Petja Kolenko je študentka likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani, kjer trenutno zaključuje magistrsko delo. Udeležila se je skupinske razstave Grče nežnosti v Muzeju Špital v Gornji Radgoni (2020), samostojno pa razstavljala v Galeriji Channel Zero na Metelkovi (2019), baru Du Bop v Ljubljani (2019), hostlu Tresor v Ljubljani (2018), galeriji Odprto obrobje MiKK v Murski Soboti (2018), galeriji Art Jurak v Logarovcih (2017), klubu Ziferblat v Ljubljani (2017) ter klubu Jalla Jalla na Metelkovi (2016). Poleti leta 2019 je bila ena izmed izbranih avtorjev na festivalu ulične umetnosti OHOHO v Zagrebu.

Foto: Maša Pirc, Layerjeva hiša

Na ogled: 4. 12. – 31. 12. 2020 | Mergentalerjeva / Ulična galerija Layerjeve hiše in TAM-TAM.

Organizacija Layerjeva hiša & TAM-TAM Inštitut.

Ustvarjanje v Ulični galeriji Layerjeve hiše in TAM-TAMa v Kranju podpira Tektonik kraft pivovarna. Strogo resno pivo.