Povzdigni glas!

Plakatna akcija, s katero ponovno opozarjamo na aktualno problematiko.

Na TAM-TAMu smo tudi letos pripravili družbeno-aktualno plakatno akcijo. V sodelovanju s festivalom Magdalena smo izpeljali mednarodni razpis ‘Free The Water’, v okviru katerega so udeleženci ustvarjali plakate, ki opozarjajo na svoboden dostop posameznika do vode. Cilj akcije je podpora prizadevanju za sprejetje zakona o prepovedi podeljevanja koncesij v vodnem sektorju.

Na mednarodni razpis je prispelo skoraj 50 prijav iz različnih držav. Zmagala je rešitev ‘Raise your voice before the last drop falls’ (Povzdigni glas, preden pade zadnja kaplja) zagrebškega oblikovalca Darka Bosnarja. Plakat prebivalce Slovenije preko TAM-TAM plakatnih mest opozarja na omenjeno problematiko in podpis peticije na www.right2water.eu.

S tem razpisom na TAM-TAMu pričenjamo serijo angažiranih plakatnih akcij z različnih področij vsakdanjega življenja, ki se še kako dotikajo tako posameznika kot družbe. Že obstoječo moč informiranja plakatnih mest bomo v sodelovanju z različnimi organizacijami in zanimivimi oblikovalci nadgradili s še bolj glasnim opozarjanjem na pereče problematike današnjega časa.

Imaš vsebino, o kateri bodo naslednjič govorili plakati? Povzdigni glas in sodeluj z nami!

Angažirani plakatni akciji iz prejšnjih let: