Projekt Helmut se predstavlja z razstavo na mestnih plakatih

Podhod na Dunajski cesti v Ljubljani se je ponovno spremenil v razstavišče. Med 30. julijem in 18. avgustom si lahko ogledate razstavo Helmut, ki ponuja vpogled v sodobne smernice v modni fotografiji.

Foto: Jernej Kokol

V mesecu juniju 2021 je luč sveta ugledal Projekt Helmut, prva fotografska platforma v regiji, namenjena združevanju strokovnjakov s področja (modne) fotografije in ustvarjanju kreativnega okolja perspektivnim fotografom. Ta mejnik v našem kulturnem prostoru beleži otvoritvena razstava fotografov v sklopu Helmut kolektiva in na novo odkritih mladih talentov, ki smo jih poiskali z javnim natečajem.

Foto: Jernej Kokol

Na ulični razstavi plakatov je vsak avtor predstavljen z najmočnejšo fotografijo iz izbranih serij. Razstava ni namenjena homogenemu ogledu, vendar ponuja vpogled v sodobne smernice v modni fotografiji ter v modno ustvarjanje v Sloveniji in predstavlja nabor različnih slogovnih pristopov do vizualnega pripovedništva.

Foto: Jernej Kokol

Več o avtorjih, njihovem delu, o izbranih modnih zgodbah in predstavljenih oblikovalcih si lahko preberete na spletni strani Helmut kolektiva.

Foto: Jernej Kokol