Razstava plakatov ‘Pest v oko’

V sredo, 7. septembra 2016, smo na trgu Francoske revolucije odprli razstavo mestnih plakatov Pest v oko, katerih podobe je zaznamovala burna zgodovina Balkana.

Podobe so sčasoma postale del naše deljene kulture in nekaj jih je predstavljenih na razstavi na prostem, naključno in simbolno umeščeni na Trg francoske revolucije.

Odprtje razstave plakatov vrhunskih domačih in tujih dizajnerjev na TAM-TAMovih plakatnih panojih predstavlja uverturo v pisan svet Festivala sodobnih idej Indigo, ki se med 7. in 10. septembrom dogaja v prestolnici.

Izbor del na mestnih plakatih, sicer omejen na petnajst primerov, je poskus predstavitve različnih pristopov, metod in stilov, ki jih izbrani avtorji uporabljajo v posredovanju svojih zamisli in mnenj z oblikovanjem vizualnih sporočil. Za izbor in koncept razstave je poskrbel grafični oblikovalec, ki pogosto sodeluje s slovenskimi kulturnimi ustanovami in je prepoznan ter uveljavljen avtor številnih celostnih podob, plakatov, spletnih predstavitev, publikacij, knjig in katalogov, Ajdin Bašić.

V okviru razstave Pest v oko na mestnih plakatih si lahko ogledali plakate, ki so jih ustvarili: Studio Ajax, Rafaela Dražić, Bojan Hadžihalilović, Bardhi Haliti, Enes Huseinčehajić, Mirko Ilić, Tomato Košir, Dejan Kršić, Vasja Lebarič, Novi kolektivizem, Peterica anonimnežev, Tanja Radež, Slavimir Stojanović, Škart in Borut Vild.

Kljub temu, da se Festival Indigo konča 10.9., bodo plakati na ogled vse do srede, 14.9. Vabljeni!

Fotogalerija…