Razstava plakatov Solidarnost v Lounge baru Gin&Juice

Plakatna razstava, ki izpostavlja povezovanje, vzajemno pomoč, nesebičnost in spodbuja k solidarnosti se seli v notranje prostore. V mesecu aprilu ste si jo lahko ogledali v TAM-TAMovi plakatni galeriji Figovec na prostem, tokrat pa bo od 24. junija 2021 na ogled v Lounge baru Gin&Juice (Soteska 8) v Ljubljani. Odprtje razstave bo v četrtek, 1. julija, ob 19. uri.

foto: Tadej Kreft

V času vse večjih konfliktov med različno mislečimi in živečimi, ki jih poglabljajo populizmi, radikalizmi, mediji in algoritmi vseh vrst, je definicija solidarnosti, kot smo jo razumeli, na preizkušnji. Trinajsti TAM-TAMov Plaktivat se je zato dotaknil družbenega pojma solidarnost.

foto: Tadej Kreft

Oblikovalci in oblikovalke so se spopadli s kreativnim izzivom v posamezniku aktivirati proaktivni razmislek o družbenem pojmu solidarnost, ki je z epidemijo postal še bolj ogrožen.

foto: Tadej Kreft

Na natečaju je sodelovalo 336 del, prispela pa so iz 28 različnih držav. Razstava nam ponuja pregled 16 plakatov, ki jih je strokovna žirija uvrstila v finalni izbor natečaja. Žirijo je med vsemi vizualnimi sporočili najbolj prepričal plakat Snežak, ki so ga ustvarili Peter Zabret, Rok Flego in Lenart Slabe iz agencije Pristop.

foto: Tadej Kreft

Razstavljeni plakati pozivajo k povezovanju in odpiranjo pogovor o temeljih solidarnostnih vrednot ter refleksijo o pomenu solidarnosti za oblikovanje boljše družbe v naši prihodnosti.

foto: Tadej Kreft

Solidarnost
razstava izbranih plakatov 13. natečaja Plaktivat
Na ogled: 24. 6. – 25. 7. 2021
Organizacija: TAM-TAM Inštitut in Lounge bar Gin&Juice