Figovec // Animateka: 20 let, 20 podob

Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana
27. 10.–7. 12. 2023

Ob praznovanju dvajsete obletnice mednarodnega festivala animiranega filma Animateka vabljeni na ogled dvajsetih izvirnih umetniških del in njihovih animiranih oživitev.

Mednarodni festival animiranega filma Animateka praznuje dvajset let. Že dve desetletji v Ljubljano prinaša najboljše avtorske animirane filme z vsega sveta, filme različnih slogov, žanrov in dolžin za otroke, odrasle in vse vmes – in leto za letom povečuje skupnost ljubiteljev animiranega filma. In ker animacija živi na presečišču filma in vizualne umetnosti, Animateka vsako leto povabi mednarodno priznanega avtorja, da ustvari umetniško delo za njeno festivalsko podobo, ta pa vedno dobi tudi animirano različico.

Toplo vabljeni in vabljene k ogledu zbirke dvajsetih izvirnih umetniških del in njihovih animiranih oživitev. Pridružite se praznovanju animacije na Animateki. Podobe na razstavi so opremljene s QR kodami. Poskenirajte kodo, odprite povezavo in podobe bodo oživele.

[Odprtje razstave se bo odvijalo ob druženju in pogovoru v petek, 27. 10., ob 19. uri.]

Odprtje: petek, 27. 10. 2023, ob 19.00 | Na ogled do: 7. 12. 2023 | Lokacija: TAM-TAMova Plakatna galerija Figovec | Organizacija razstave: TAM-TAM Inštitut, Animateka in Kinodvor | Razstavišče omogoča: Mestna občina Ljubljana