Figovec // Plakati 16. natečaja Plaktivat

Plakatna galerija TAM-TAM, Figovec, Ljubljana
12. 1.–8. 2. 2024

Pregledna razstava izbranih del v osrednji kategoriji 16. mednarodnega natečaja Plaktivat.

Namen letošnjega natečaja za družbeno odgovorni mestni plakat je bilo na pozitiven način opogumiti mladostnike, da spregovorijo o svojih stiskah. Da gre za aktualno in hkrati univerzalno tematiko priča visoko število prijav, panorama prejetih del pa s širokim spektrom dojemanja problematike in stilske raznovrstnosti kaže, da je vsaka stiska zgodba zase.

Prejeta dela v osrednji kategoriji Plaktivat je ocenjevala strokovna žirija, ki so jo sestavljali Peter Zabret (snovalec iz agencije Pristop in predsednik žirije), Julija Somrak (DROM agency), David Fartek (ArnoldVuga), Nina Vrhovec (Multipraktik studio), Špela Drašlar (Saatchi&Saatchi), Anja Delbello (oblikovalski studio AA) in Tomaž Drozg iz TAM-TAMa.

Po večurnem zasedanju v prostorih Cukrarne so izbrali 15 FINALISTOV, 3 SUPERFINALISTE in ZMAGOVALNO DELO z naslovom VSE JE KUL. Vsa dela so na ogled na razstavi v TAM-TAMovi Plakatni galeriji Figovec do 8. februarja 2024. Lepo vabljeni k ogledu!

Odprtje: petek, 12. 1. 2024, ob 16.00 | Na ogled do: 8. 2. 2024 | Lokacija: TAM-TAMova Plakatna galerija Figovec | Organizacija razstave: TAM-TAM Inštitut| Pokrovitelj razstave: Zveza prijateljev mladine Slovenije | Razstavišče omogoča: Mestna občina Ljubljana